Најновије

МОСКВА ДЕМАНТУЈЕ: Немамо везе са нападима на инфраструктуру у Француској

Више се ни уважени медији не либе да окриве Русију за све што се деси, оценио је данас портпарол Кремља.

Информације које пласирају поједини медији да је Русија, наводно, умешана у нападе на инфраструктурне објекте у Француској, уочи Олимпијских игара ове године, нису тачне, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"То је још једна у низу патака, још једне оптужбе за које нема доказа. Ради се о томе да постоји велики број таквих лоших медија, а у последње време се чак ни уважени медији не либе да окриве Русије буквално за све што се деси", рекао је Песков поводом недавних диверзија на железницама Француске током ноћи на 26. јул. 

Железнице Француске саопштиле су, подсетимо, да је неко запалио сигналне кутије дуж линија које повезују Париз са неколико великих градова. То је пореметило саобраћај уочи ОИ и довело до кашњења и отказивања возова, што је утицало на 800.000 путника током викенда.

Након напада на француску инфраструктуру, огласио се и израелски министар спољних послова Израел Кац, који тврди да је Иран организовао нападе на француску мрежу брзих возова. Кац је додао да је Израел упозорио Париз да Иранци планирају терористичке нападе на израелску делегацију и све учеснике Олимпијаде. 

Француски премијер Габријел Атал рекао је у петак да су "акти саботаже на објектима СНЦФ изведени на планиран и координисан начин" и објавио да су обавештајне агенције и полиција мобилисане да пронађу починиоце.

У ДНР УХАПШЕН МУШКАРАЦ! Планирао да дигне у ваздух аутомобил руског Министарства одбране

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА