Најновије

НАЈГОРА НОЋНА МОРА КИЈЕВА СЕ ОСТВАРИЛА! Руси направили оружје које мења ток рата

Последњих дана са украјинске стране стижу све чешћи извештаји о томе да Руси користе јефтине беспилотне летелице од пенасте пластике и шперплоче, које у великој мери преоптерећују противваздушну одбрану Оружаних снага Украјине.

Ови мултифункционални уређаји коштају око 10 хиљада долара сваки.

- Русија је почела да користи нове беспилотне летелице направљене од полистирена и шперплоче током својих напада на Украјину како би лакше лоцирала украјинску противваздушну одбрану - рекао је Андриј Чернијак, представник Главне обавештајне управе Украјине (ГУР), у коментару за Ројтерс.

Према украјинским обавештајним службама, неки од дронова имају камеру и украјинску СИМ картицу за слање слика бојног поља.

Беспилотне летелице постале су централни елемент у текућем сукобу у Украјини, служећи и украјинским и руским оружаним снагама. Извештаји украјинских медија указују да Русија све више користи беспилотне летелице за лоцирање украјинских противваздушних система.

Треба напоменути да сам произвођач назива поменуту беспилотну летелицу млађом сестром Геранијума.

Нови уређај приказан на видео снимку Алабуга Политек из Татарстана, а који је стигао у Кијев у ноћи 20. јула испоставило се да је беспилотна летелица Гербера из Конструкторског бироа по имену Н. Ф. Gastello.

У ДНР УХАПШЕН МУШКАРАЦ! Планирао да дигне у ваздух аутомобил руског Министарства одбране

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА