Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ АТЕНТАТА НА ТРАМПА: Лично обезбеђење није било обавештено о атентатору?

Према писању америчког листа, Трампов тим је био у сукобу са Тајном службом око више питања.

Иако су припадници Тајне службе у командном центру у Батлеру, Пенсилванији,  били обавештени да се појединац, касније идентификован као Томас Метју Крукс, понашао сумњиво пре него што је покушао да убије Доналда Трампа, припадници Тајне службе из личног обезбеђења бившег председника нису били обавештени о претњи, пише "Вашингтон пост".

Чланови обезбеђења бившег председника Доналда Трампа из редова Тајне службе и његови највиши саветници питају се зашто нису били обавештени да локална полиција прати сумњиву особу пре него што је та особа отворила ватру на Трампа на његовом митингу 13. јула у западној Пенсилванији, тврде извори америчког листа.

Отприлике 20 до 25 минута, пре него што је Крукс пуцао на бившег председника, локални снајперски тим је приметио да се он понаша сумњиво и послао је његову фотографију командном центру у ком су се налазили припадници локалне полиције и агенти Тајне службе, рекао је начелник Државне полиције Пенсилваније комитету Конгреса.

Према три саговорника "Вашингтон поста", чланови Трампововог обезбеђења из Тајне службе жалили су се да нису били обавештени о упозорењу и о томе да је снајперски тим на крају изгубио траг Круксу, као ни да је локални полицајац који је послат на кров зграде видео Крукса како тамо лежи наоружан пушком.

Подсећања ради, Трамп се налазио на бини пуних осам минута - и то 20 минута након што је Крукс примећен и пријављен - пре него што су одјекнули пуцњи, који су ранили Трампа, теже ранили још две особе и усмртили једно лице.

"Нико то није споменуо. Нико није рекао да постоји проблем", рекао је Трамп у интервјуу за "Фокс њуз" и додао:

"Могли су да кажу: 'Хајде да сачекамо 15, 20 или пет минута'. Бар нешто. Нико није рекао и мислим да је то грешка".

У међувремену, Тајна служба, која је првобитно демантовала да је одбила Трампов захтев за додатним обезбеђењем, се није оглашавала.

"Што се тиче комуникација на скупу, Тајна служба је посвећена бољем разумевању онога што се догодило пре, током и после покушаја убиства бившег председника Трампа, како би осигурала да се то више никада не понови", рекао је портпарол Ентони Гуљелми, човек који је демантовао да је одбијен Трампов захтев везан за обезбеђење.

Трампов тим је био у сукобу са штабом Тајне службе због различитих захтева које је агенција одбила, укључујући оне за више магнетометара, снајперских и других специјалних тимова на појединим догађајима, пише амерички лист. Тајна служба и Трампов тим такође су се више пута сукобљавали око безбедности и логистике на републиканској националној конвенцији раније овог месеца.

Пуцњава у Батлеру, такође је симболична за оно што неки критичари Тајне службе кажу да су "хронични проблеми у комуникацији који су пратили агенцију и допринели озбиљним безбедносним пропустима".

Такође у понедељак, бивша директорка Тајне службе Кимберли Читл је на питање посланика Представничког дома зашто Тајна служба није одмах одложила Трампов говор када је локална полиција пријавила сумњиву особу - одговорила да су такви извештаји "уобичајени".

"На великом броју наших заштићених локација постоје сумњиве особе које се стално идентификују", рекла је она и додала: "То не значи нужно да они представљају претњу".

Читл, која је поднела оставку прошле недеље, признала је да је Тајна служба обавештена о сумњивој особи на скупу у Батлеру "негде између два и пет пута" и да није знала када је о томе обавештено Трампово обезбеђење, а испоставило се да оно никада није ни било обавештено.

У ДНР УХАПШЕН МУШКАРАЦ! Планирао да дигне у ваздух аутомобил руског Министарства одбране

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА