Најновије

ОПШТИ ХАОС У НАЈАВИ: Анкара прети нападом на Израел - ево шта поручује Тел Авив!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган запретио је да би Турска могла да уђе у Израел како би пружила подршку Палестинцима, иако није прецизирао о каквој би интервенцији могло да буде речи, јавља Ројтерс.

"Морамо бити веома јаки да Израел не би могао да ради ове ствари Палестини", рекао је Ердоган на састанку огранка владајуће странке Партија правде и развоја у провинцији Ризе, у свом родном граду, пренео је Хуријет.

Према његовим речима, као што је Турска ушла у Нагорно-Карабах, као што је ушла у Либију, могла би исто да учини и Израелу.

"Не постоји ништа што не можемо учинити. Морамо бити само јаки", истакао је Ердоган.

Кац: Ердоган се понаша као Садам Хусеин

Израелски министар спољних послова Израел Кац је, одговарајући на Ердоганову претњу, упоредио је турског лидера с бившим ирачким лидером Садамом Хусеином.

"Ердоган попут Садама Хусеина прети да ће напасти Израел. Треба само да се сети шта се тамо догодило и како се то завршило", написао је Кац на Иксу, преноси "Тајмс оф Израел".

Израелски портал подсећа да је режим Садама Хусеина срушен инвазијом коју су предводиле САД 2003. године, а ирачки суд га је погубио након што је заробљен и пошто му је суђено.

Прочитајте ОВДЕ шта каже стручна јавност о загађењу воде које доноси пројекат Јадар

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА