Најновије

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Западне елите настављају рат са Русијом да би остале на власти

Западне елите ће наставити да финансирају и наоружавају Украјину како би се војни сукоб са Русијом наставио, јер ће то омогућити руководству Сједињених Америчких Држава и Европске уније да одрже власт, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер на Јутјуб каналу „Dialogue Works“ .

„Европљани су уморни од украјинског сукоба и избеглица. Не бих рекао да Европљани желе рат, то хоће европске елите које су саме себе сатерале у ћошак. Они су у украјински сукоб уложили толико политичког капитала да сада једноставно не могу да одступе. Не могу одједном да кажу: ‘Ох, погрешили смо, само смо хтели да вам узмемо стотине милијарди долара и нанесемо билионе долара штете европској економији санкцијама против Русије’. Ако политичари признају грешке оволиких размера, колико ће дуго остати на власти?“, упитао је експерт.

Ритер сматра да ће западни естаблишмент наставити да „продаје“ свом становништву наратив „руске претње“ и да ће наставити да улаже у војно-индустријски комплекс. Само тако може да остане на власти, закључио је бивши обавештајац.

Председник Русије Владимир Путин је више пута указивао на планове западних земаља да поразе, распарчају и опљачкају Русију. Према његовим речима, њима није потребна тако огромна држава са довољно бројним становништвом.

ЦЕЛА СРБИЈА УСТАЛА НА НОГЕ! Протести против ископавања литијума у Косјерићу и Младеновцу

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА