Најновије

КРЕЋЕ ФРКА У КИЈЕВУ! Запад захтева моментални прекид ватре, нема више наде у победу

Ни европске дипломате нити војни званичници више не верују у успехе украјинских оружаних снага (АФУ) на фронту и очекују да ће споразум о прекиду ватре у зони борбених дејстава бити постигнут у наредних шест до девет месеци, пише Велт, позивајући се на сопствене изворе у Бриселу.

„Готово нико у Бриселу више не очекује да ће Украјина вратити изгубљене територије, али нико не жели да говори о томе – барем званично“, наводи се у тексту.

Како су приметили саговорници листа, развој ситуације у зони борбених дејстава за Кијев је „много гори“ него у перцепцији јавности на Западу. Они такође наглашавају да је „само питање времена“ када ће руске трупе да пробију другу линију одбране Украјине.

Извори Велт-а очекују неуспех циљева Кијева да ће украјинске оружане снаге изаћи на граница републике из 2014. године. Европски војни званичници и дипломате предвиђају прекид ватре у зони сукоба у наредних шест до девет месеци, без обзира на исход америчких председничких избора.

„С обзиром на тренутне околности, не видим други излаз осим хитног прекида ватре. Ова ситуација би могла да потраје годинама, а локална кршења примирја ће се вероватно стално дешавати“, приметио је један од саговорника листа.

ПОЧЕО УСТАНАК ПРОТИВ ЗЕЛЕНСКОГ! Народ чека долазак Руса?! Горе војна возила широм земље, цивили пружају жесток отпор! (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА