Најновије

КУВА КОД ЧАСОВОГ ЈАРА: Украјинци пред сломом

Оружане снаге Украјине пребациле су неколико батаљона састављених од мобилисаних украјинских држављана у област Часовог Јара, због страха да ће руске снаге форсирати канал Северски Доњец-Донбас, рекао је за РИА Новости потпуковник у пензији из Луганске Народне Републике Андреј Марочко.

"Дуж канала Северски Доњец-Донбас Оружане снаге Украјине активно раде на минирању обале. Такође, неколико батаљона састављених од мобилисаних грађана Украјине стигло је у град Часов Јар, а њихов задатак биће да спрече руску војску у масовном преласку водене препреке и консолодовању на супротној обали", изјавио је он, позивајући се на сопствене изворе.

Према његовим речима, украјинска војска, поред минирања, ради и на припреми нових одбрамбених положаја у шумским појасевима дуж канала.

Подсећања ради, у последњих месец дана руски борци су успели да коначно ставе под контролу микродистрикт Канал, који се налази са источне стране канала Сиверски Доњец-Донбас. Истовремено руске трупе су напредовале ка северу дуж канала и ослободиле Калиновку.

Такође, према појединим снимцима који су се пре неколико дана појавили на Телеграм каналима специјализованим за војне теме и СВО прве групе руских бораца, највероватније извиђача, успеле су да пређу на другу страну канала где би руска војска требало да се консолидује пре напада на остатак Часовог Јара.

Прочитајте ОВДЕ о тензијама на Блиском истоку 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА