Најновије

МОСВКА ВРЛО ЈАСНО ГРАЂАНИМА УКРАЈИНЕ: Дуго смо покушавали да спасимо ствар, али нема ко да слуша

Москва је осам година смишљала како да спаси интегритет Украјине и предложила је Минске споразуме, али Владимир Зеленски је заменио јединство земље за обећање САД да ће бити „освајач Русије“, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Осам година је Русија смишљала начине да спасе интегритет Украјине, предлажући формулу Минских споразума, према којој би се обезбедило јединство земље упркос постојећим унутрашњим и спољним противречностима. Зеленски је свој јединствени, истински адут заменио обећањем Запада да ће га учинити освајачем Русије. И за огледалце. Са прахом. Са сваком пропуштеном шансом, Украјина је погоршавала своје преговарачке позиције и губила остатке своје територије“, написала је она на свом Телеграм каналу.

Према речима Захарове, да је Кијев послушао Москву и одустао од америчких обећања блицкрига, сада би Украјина била цела, али без Крима, и са вечном хуманитарном помоћи.
„Али сирене Беле куће знају свој посао. Није узалуд читаво острво посуто костима наивних морепловаца“, напоменула је дипломата.

Портпарол је такође подсетила на пример протекле деценије, када је, како је рекла, Украјина била у бољој позицији осам година: од 2014. до 2022. године.

„Питање Крима је решено само од себе без икаквих трошкова за националистичке кругове. Украјински следбеници Степана Бандере су добили вечити разлог да просе од Запада, да имају вољени статус увређених и визуелизацију сопствене химне да још нису изумрли“, додала је.

Украјина је кренула у контраофанзиву почетком прошлог лета, али је већ у новембру 2023. године Зеленски признао да нису остварени резултати на које је Кијев рачунао. Он је неуспех објаснио тиме што Запад није послао довољно помоћи, као и због тога што Оружане снаге Украјине располажу ограниченим бројем војника.

ПОЧЕО УСТАНАК ПРОТИВ ЗЕЛЕНСКОГ! Народ чека долазак Руса?! Горе војна возила широм земље, цивили пружају жесток отпор! (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА