Најновије

ПЕСКОВ "УГАСИО" АМЕРИКАНЦЕ: Апсурдно!

Оптужбе да Русија наводно утиче на председничке изборе у САД су апсурдне, Москва то изричито демантује, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући наводе америчких обавештајаца да прате Москву и Пекинг уочи избора.

"Сличних оптужби на рачун Русије ће бити све више до новембра када ће се у САД одржати председнички избори", упозорио је Песков и објаснио да америчка обавештајна заједница подлеже тренду тражења непријатеља у унутрашњој политици.

"Американци не могу да смисле бољег непријатеља од Русије", навео је Песков и подсетио да и републиканци и демократе, током политичке борбе, а нарочито у предизборној кампањи, користе тему Русије.

Нажалост, наставио је, искоришћавање теме Русије и њеног председника Владимира Путина у унутрашњој политичкој борби у САД наноси непоправљиву штету билатералним односима.

На питање новинара да ли би висок јавни дуг САД могао да успори милитаристичке планове Вашингтона и да ли постоје ризици за глобалну економију, Песков је одговорио да САД, као једна од највећих економија, директно утичу на међународну економску ситуацију.

Коментаришући протесте у Венецуели након што је Национално изборно веће потврдило да је Николас Мадуро званично поново изабран на још један шестогодишњи мандат за председника, Песков је истакао да опозиција мора да прихвати резултате избора.

"Видимо да опозиција не жели да прихвати пораз, иако сматрамо да је дужна то да уради. Требало би да честита победницима", рекао је портпарол Кремља.

Према његовим речима, неопходно је да земља буде слободна од спољног мешања и да ниједна трећа земља не покушава да уздрма ситуацију у Венецуели.

Прочитајте ОВДЕ о америчкој шпијунажи војске Србије 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА