Најновије

ПРАВИ ПАКАО У ВЕНЕЦУЕЛИ! На корак од великог државног удара

Радикална десница покушава да изведе покушај државног удара у Венецуели уз подршку САД и њених савезника, изјавио је министар одбране ове јужноамеричке земље Владимир Падрино Лопез.

„Видимо да десничарски екстремисти поново покушавају да изведу државни удар, уз подршку империјалистичких снага – северноамеричког империјализма и његових савезника“, рекао је он.

Како је истакао, председник Николас Мадуро, заједно са људима који су га изабрали, оружаним снагама и демократским институцијама ће то спречити.
„Поново ћемо победити овај државни удар“, додао је он.

Падрино Лопез је напоменуо да је ово тренутак када је потребно поздравити људе који су се мирним путем определили на изборима.
"Позивам све политичке снаге... да крену путем демократије и устава... (Мадуро) је већ позвао на дијалог", рекао је министар.

Подсетимо, на основу обрађених 80 одсто гласачких листића, председник Венецуеле Николас Мадуро освојио је 51,2 одсто гласова и побеђује на председничким изборима, саопштила је раније изборна комисија те земље.

Након председничких избора земљу су захватили протести. У Каракасу и другим градовима су почели сукоби полиције и демонстраната који су незадовољни резултатима избора.

Мадуро је у обраћању нацији поручио да опозиција неће успети да изазове политичку кризу у Венецуели. Он је оптужио америчког милијардера и бизнисмена Илона Маска да стоји иза удара на Каракас и назвао га новим главним непријатељем Венецуеле.

ОГЛАСИО СЕ УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ! Не можемо спречити напредовање руских снага

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА