Најновије

ЗАХАРОВА ФИНСКОМ ПРЕДСЕДНИКУ: Потпуно легализујте наркотике!

Председник Финске Александар Стуб изјавио је за француски "Монд" да се приближава тренутак када би требало да почну преговори између Москве и Кијева, уз коментар да "повлачење руске војске са окупиране територије не може бити предуслов за могуће преговоре" и тврдњу да је "Украјина сада у најбољој позицији".

Како је то Украјина данас у најбољој позицији за преговоре - није јасно, будући да су Оружане снаге Русије последњих месеци оствариле напредак на готово свим деловима фронта, након чега је чак и Владимир Зеленски, који је законски забранио преговоре са Русијом док је на њеном челу Владимир Путин, признао да би са Москвом ипак требало разговарати.

Поводом изјаве финског председника огласила се портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова, која је иронично поручила да, уколико је Стуб на исти начин Финцима објашњавао због чега би та земља требало да уђе у НАТО, онда је "најбоље да одмах прибегне неповратним мерама - потпуној легализацији наркотика у Финској, пошто је потребно да се људима искључи мозак како им он не би сметао".

Захарова је подсетила да је Украјина током последњих десет година била у најбољој позицији у периоду од 2014. до 2022. године, јер су тада "украјински бандеровци имали вечити повод да просјаче од Запада", а био им је додељен и "њима омиљени статус- увређених".

"Русија је осам година смишљала начине како да спаси интегритет Украјине, пристала је на формулу Минских споразума, према којој би јединство земље било обезбеђено, упркос унутрашњим и спољним противречностима. Зеленски је своју јединствену позицију заменио обећањем Запада да ће га учинити освајачем Русије, и за огледало са белим прахом", написала је Захарова на Телеграму.

Портпаролка је истакла да се позиција Украјине погоршала сваки пут када би Кијев пропустио неку шансу. 

"Да је Кијев послушао Москву, и да је одбио америчка обећања о блицкригу (брзом рату), сада би постојала цела Украјина, додуше без Крима, али са вечитом хуманитарном помоћи. Али, сирене из Беле куће знају добро свој посао. Није ни чудо да је читаво острво посуто костима наивних морепловаца".

Прочитајте ОВДЕ шта Дугин каже о актуелној Олимпијади

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА