Најновије

БЛИЗУ СМО ВЕЛИКОГ СУКОБА: Први авиони Ф-16 стигли у Украјину

Прва партија америчких ловаца Ф-16 стигла је у Украјину, јавила је агенција Блумберг позивајући се на изворе.

„Прва испорука ловаца Ф-16 од савезника из НАТО-а стигла је у Украјину... број ловаца је мали“, наводи се у саопштењу агенције.

Агенција напомиње да за сада није познато да ли ће украјински пилоти моћи одмах да користе Ф-16 који су стигли у земљу или ће процес потрајати још неко време.

Холандија и Данска прве су пристале да Украјини испоруче ловце Ф-16. Бела кућа је потврдила да ће Украјина добити ове борбене авионе из трећих земаља када њени пилоти заврше обуку. Холандска министарка одбране Кајса Олонгрен изјавила је да Хаг очекује да ће први ловци Ф-16 бити послати Кијеву ове године, као и да Холандија намерава да пошаље 12-18 таквих ловаца у центар за обуку украјинских пилота у Румунији.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров раније је навео да САД и њихови НАТО сателити стварају ризик од директног оружаног сукоба са Русијом, што може довести до катастрофалних последица. Русија ће чињеницу да Кијев поседује ловце Ф-16 способне да носе нуклеарно оружје посматрати као претњу од стране Запада у нуклеарној области.

ПАКАО У КИЈЕВУ! Језиви снимак који показује сав распад украјинске војске (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА