Најновије

Да ли је вирус корона болест америчких избора? Др Несторовић: Засад погађа само политичаре

Др Бранимир Несторовић из посланичког покрета "Ми – снага народа" за РТ Балкан тврди да је "пропала прича о мајмунским богињама, о вирусу арбо такође, тако да је очигледно да морају да се врате тиму који побеђује – ковиду".

Са приближавањем председничких избора у Сједињеним Америчким Државама, на велика врата се поново враћа прича о вирусу корона као средству за остваривање сигурне победе, примећују добро упознати извори са приликама у Америци.

Наиме, избори за 46. председника САД 2020. године били су карактеристични по томе што је пре самог дана гласања, своје право искористило више од 100 милиона Американаца.

У позадини глобалне пандемије ковида 19 и повезане рецесије, рекордан број гласачких листића послат је превремено и поштом, па је много више регистрованих демократа гласало тим путем, за разлику од републиканаца. 

На изборима је забележен највећи одзив бирача у процентима још од 1900. године, при чему је Бајдан добио више од 81 милион гласова. Истовремено, Доналду Трампу, тада актуелном председнику, корона криза није ишла наруку.

"Толики одзив на раном гласању промена је без преседана, изазвана пре свега забринутошћу због ширења вируса корона и заинтересованошћу грађана за изборе", приметили су светски медији у новембру 2020.

Какав је то вирус који се јавља само пред америчке изборе?

Актуелни сој вируса корона, у медијима назван ФЛиРТ, присутан је у десетак држава Европске уније, а осим Велике Британије, такође је и Америка пријавила да број позитивних расте.

"Позитивни тестови су порасли за 1,4 одсто у недељи до 22. јуна", навели су амерички регулатори, а онда је средином јула од короне оболео најпознатији становник Беле куће – Џозеф Бајден. И то по трећи пут, упркос пуној имунизацији и унапређеној вакцини коју је примио пре годину дана.

То је довело до тога да после дебакла у дебати са Трампом, од његове изјаве да "само Бог може да га натера да се повуче из председничке трке за реизбор", преко тврдње да би "преиспитао одлуку о учешћу на изборима само када би му лекари рекли да има здравствени проблем", до тога да је Бајден поново – заражен. То га је и навело да за новог кандидата за председника САД предложи актуелну потпредседницу Камалу Харис.

Несторовић: Корона научила азбуку

После Бајдена, од вируса корона редом су почели да оболевају и домаћи политичари – српски премијер Милош Вучевић и министар грађевинарства Горан Весић.

Бранимир Несторовић из посланичког покрета "Ми – снага народа" за РТ Балкан шаљиво констатује да је корона изгледа кренула да се шири азбучним редом.

"Нек се припази Вучић. Шалу на страну, Бајден је вакцинисан наводно пет пута, а изгледа да му је ово последњи пут. Рекли су да има блажи облик јер је стекао имунитет имунизацијом. Сад је све то проваљено. Јасно је да је вакцинални имунитет никакав. Објављен је рад који потврђује да су, напротив, имунизовани осетљивији од невакцинисаних, а и тестови су невалидни, јер детектују све респираторне инфекције", каже Несторовић.

Он тврди да је "пропала прича о мајмунским богињама, о вирусу арбо – такође. Птичји грип исто килаво иде, тако да је очигледно да морају да се врате тиму који побеђује – ковиду".

"Држе народ у страху, наговарају њихове селебритије да се вакцинишу, да буду позитивни – да се изолују. То је знак да покушавају да врате корону из мртвих. Међутим, вирус засад погађа само политичаре, али видећемо како ће наставити да се шири", подвлачи Несторовић.

У Америци је демократија толико узнапредовала, да више нису потребни избори, закључио је др Несторовић.

ШОК ЗА ЦЕЛУ УКРАЈИНУ: Зеленски наговестио нове границе своје земље

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА