Најновије

Џевад Галијашевић: Марфијев закон 1

Пише: Џевад Галијашевић

ХЕРОИН У ТЕМЕЉИМА АМЕРИЧКЛЕ АМБАСАДЕ

„Поручите Изетбеговићу да ће Бошњаци остати без америчке подршке, без Високог представника и без страних судија у уставном суду, ако се буду убрзано кретали према Европској Унији. Уосталом, спречиићемо притисак на њега и супругу и стопирати истрагу о његовој улози у ликвидацијама специјалне јединице „Шеве“, али, СДА мора радити у Дому народа и д‌јеловати у јавности.“

Овим рјечима је, одлазећи амерички амбасадор Мајкл Марфи, јасно ставио до знања Предсједнику СДА Бакиру Изетбеговићу шта је то америчка политика према Босни у Европској Унији и шта, он лично, и држава коју представља очекује од њега и  његове приватне, породичне странке.

САД И СДА - ПРОТИВ ЕВРОПСКОГ ПУТА БИХ

Мајкл Марфи је политичко огледало у коме се огледају злочини његове државе и ратова које је покретала у свом дворишту, као и по Јужној Америци, Европи, Азији и Африци, у цијелом протеклом вијеку – вијеку њене доминације.

„Он“ Марфи, је тај, Хитлер из нашег сокака, који као производ корпоративне и сатанистичке Америке. наступа са мржњом према свему што је хришћанско и исламско, свему што је традиционално, родољубиво и часно. Он мрзи Србе управо онолико колико мрзи и босанске муслимане, али јавна мржња према Републици Српској, гарантује му подршку сарајевске политичке жгадије и исламистичке мафије. Он је амерички
амбасадор који већ одлази јер је његов замјеник Даглас Џоунс већ именован, али он, прије него што оде, жели нанијети БиХ што већу штету, коју нико, послије њега неће моћи поправити. Зна се да славни Марфијев закон није „његов закон“, и у том закону, он је само појава могућег и неизбјежног - најгорег зла..

Иначе, познати „Марфијев закон“ је популаран силогизам који означава космолошку судбину и предодређеност извјесности појаве баксузног догађаја у узрочном низу. Кључни исказ тог закона гласи: „Све што може поћи наопако, поћи ће на најгори могући начин“

Закон је добио име по америчком мајору Едварду Марфију, инжењеру који је радио на развоју и тестирању седишта за катапултирање пилота и нема везе са одлазећим америчким амбасадором у БиХ (Michael Ј. Murphy).

Амерички амбасадор Мајкл Марфи је право име зле коби, онемоћалог и врло бијесног, америчког поретка на издисају – Марфи је метафора новог сукоба у Босни и Хереговини умјесто прихватања политичких и правних стандарда, које БиХ треба усвојити на европском путу. Марфи је та Америка која је пошла лоше и на најгори начин. На крају мјесеца јула, док још није отишао, поново је напао на Републику Српску и Додика оптужујући их за оно што лично он сам ради, уз помоћ муслиманских евет-ефендија, полтрона и уцијењеног неонацисте Шмита.

Привидно супростављен тој политици, Бакир Изетбеговић, са својом странком СДА, важним сарадницима и супругом Себијом, једнако као и са својим збуњеним народом и након свих понижења које је лично и породично доживио од америчке администрације, је подржао Марфијев приступ и са СДА блокирао европски пут и програм реформи. Америчка амбасада је то прокоментарисала ријечима: „То не користи БиХ јер је пред нама вријеме које тражи компромисе и договоре међу народима“, а послије тога, брутално напали на Србе, Републику Српску и Милорада Додика оптужујући их, да су они криви за све и да уништавају будућност БиХ... и тако даље, тра-ла-ла...! Странка злочиначке и издајничке историје, - СДА, својим поступцима „не користи пуно Босни“, рећи ће Марфи а Срби преко Додика и Републике Српске „чине неизмјерну штету“, јер су се
успјели договорити са бошњачким властима у Сарајеву о реформи и Европском путу земље.

КО ТО НАМЈЕШТА ЕЛМЕДИНУ КОНАКОВИЋУ?

Али није само Додик крив – већина америчких послова води се конспиративно а поготово везано за Елмедина Конаковића који је прво подржаван када напада Србе и пакује Додику робију на Суду БиХ, а затим и јавно дисквалификован тако што су Американци, у вези са њим, пустили у јавност, неке дијелове мафијашких разговора снимљених путем Скај апликације па увјерили јавност о значају „супер картела Едина Гачанина“ те
везама које Конаковић и његова странка имају са „Титом и Дином“. А да имају везе и да су формирали странку новцем кокаинске мафије, истина је. Конаковић међутим није довољно интелигентан да схвати да његово балансирање између европског пута БиХ, мржње према Србији и Републици Српској и повремени разговорима и договорима са Србима и Хрватима није никаква политика већ хибридни рат и субверзивно д‌јеловање према властитој држави. С једне стране ту су мегаломански и бесмислени захтијеви бошњачке већине које он не може испоручити запјенушаном, ратничком балилуку а са друге стране мржња према два конститутивна народа никако не може бити „пробосанска“ већ антибосанска и антиевропска политика.

Опомена за Конаковића из америчких служби је очекивана и она је резултат заједничког рада американаца и терористичке службе АИД, унутар ОБА- Обавјештајно безбједносне агенције, те наслијеђа Османа Мехмеагића Осмице, коме се суди у Суду БиХ управо због злоупотребе и приватизације ОБА. Све чињенице, постају очите након изјаве власника СДА Бакира Изетбеговића, који је, поводом оптужби министра спољних послова Елмедина Конаковића на рачун СДА због неусвајања реформске агенде, рекао слиједеће:

“o озбиљним политичким питањима, која обухватају уставно-правна рјешења, може расправљати са стручним, образованим и озбиљним људима, а никако са особом која има сумњиво стечену диплому ДИФ-а, а при томе се претвара да зна “све о свему”.

Причао је Бакир о много чему и замјерио Конаковићу много тога али, ни једног тренутка није поменуо везу са нарко картелом „Тито и Дино“, што у јавности представља страшну оптужбу и највећи удар на политичку биографију, морал и карактер самог Конаковића.

Умјесто тога, Изетбеговић, му спочитава „сумњиву диплому ДИФ-а“, што звучи глупо и безобразно, кад се зна да је управо Бакирова супруга Себија имала сумњиву диплому, коју је Суд поништио и да је Бакиров најважнији сарадник Осмица, агент 008 имао више таквих диплома које је, такође суд поништио. Бакир, иначе не говори о о тој теми, као ни сам Конаковић, јер су везе са нарко картрелима успостављене као заједничка
политика још у вријеме док су Конаковић и сарадници, Аљоша Чампара и Денис Звиздић, били дио „Бакиров тима за Ислам и дрогу“. Тако је за Гачанинов картел „Тито и Дино“ задужен Бакировв „мали од медија“ Авдо Авдић, тајни сарадник службе и самог Осмице, који све оно што је радила СДА, са нарко картелима сада приписује Конаковићу. Да би доказао Конаковићеву кривицу, Авдић је, као прави „балкански шпијун“ довео и двије новинарке из Црне Горе, правио немогуће конструкције Кавчана, Шкаљараца са „Титом и Дином“, и убацио у све то и самог Конаковића. На крају, страсти након ритуалног хапшења најважнијих руководилаца Федералног МУП- а су се слегле и може се завирити у славне „записе са Скаја“ па примјетити, да су сви снимљени разговори били управо у доба заједничког рада, пуне и неограничене власти СДА, Бакира и Осмице. Сви догађаји су се десили на врхунцу те власти, када је све у држави било под надзором Осмице и Бакира, и кад ништа није могло проћи без њих и мимо њих у заједници, па ови разговори, у начелу, површно истргнути из контекста, представљају јадну обавјештајну свињарију. У тим и таквим
записима, разни криминалци из БиХ, дискутују о свему – о улици, политици, небу и земљи па помињу и Јосипа Броза Тита и Алију Изетбеговића, али то њих није учинило живим, нити члановима тзв. суперкартела.

Ријеч је о покушају да се, причом о Едину Гачанину и политичкој завјери унутар нове власти у муслиманском дијелу БиХ, забораве обавјештајни подаци о везама Бакира Изетбеговића, Фахрудина Радончића, Златка Лагумџије и Хариса Силајџића са највећим хероинским кланом у региону, Насера Кељмендија, објављеним у репортажи под насловом „Насер Кељменди: Господар балканског подземља“.

Свакако и да се коначно уклони из јавности податак, како је сарадник Кељмендија, Алмир Метовић, са својом фирмом „Метовић д.о.о.“ потписао под-уговор са огранком истамбулске „Цадел д.о.о“ и био главни извођач радова на новој америчкој амбасади у Сарајеву, захваљујући подршци самог Мајкла Марфија. Формално, извођач је искључио под- извођача али тек двије нед‌јеље прије свечане прославе отворења нове зграде америчке амбасаде.

Тако су, на политичкој сцени,Бошњаци, умјесто реалне и пријетње коју чини „хероин из Турске“, Насер Кељменди и Дарку Шарић, добили маглу о кокаину из Јужне Америке и монтирану политичку аферу којом се помаже стварним сарајевским дилерима а њихова мафијашка структура штити и омета истрага усмјеравањем пажње на другу страну. Конаковић и Бакир су схватили Марфијеве поруке, погнули су главу, позвали Бошњаке да клекну пред америчким божанством кренули у напад на Републику Српску и српски народ, оптужујући њих за све оно што сами раде.. Бакир руши Устав и Дејтонски споразум нескривеним намјерама да кроз механизам координације и европске реформе измјени уставну структуру земље, док Конаковић, јуриша на специјалне везе Србије и Републике Српске, и омета полицијску праксу међународне сарадње између полицијских агенција као да је организовани криминал и регионална безбједност нешто што је ограничено државним границама. А управо је сарадња безбједносних агенција Босне и Херцеговине са америчким службама (ДЕА и ФБИ) и ЕУРОПОЛ-ом, помогла да се комплетира слика директне везе криминалних организација са носиоцима овлаштења у БиХ. Иако су га американци извели на чистину, сам Конаковић, није довео у питање директну сарадњу са тим службама али везе између полиције Србије и Републике Српске – он, неће допустити.

ХИТАН АПЕЛ МСП СРБИЈЕ: Не путујте у Либан, ако сте тамо - напустите земљу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА