Најновије

Најпознатији серијал фантастике Муни Вичер стигао у Србију

Ново из Лагуне, за све генерације.

Фото: Лагуна

Прослављени серијал Муни Вичер о десетогодишњој алхемичарки Нини први пут је објављен 2002. године и за кратко време постигао вртоглави успех у свету дечје књижевности и преведен је на више од 30 језика. Поред тога што га деца обожавају, читају га и одрасли јер не само да их догодовштине јунака враћају у детињство већ елементи акције и трилера, комбиновани са фантазијом, пружају забаву какву не могу да понуде многи романи писани за одрасле.

Лагуна читаоцима представља прве две књиге овог серијала, „Девојчица са Шестог Месеца“ и „Нина и тајна осме ноте“.

У првом роману „Девојчица са Шестог Месеца“ ауторка нас упознаје са неустрашивом Нином, која је предодређена да мистериозну планету Ксоракс одбрани од злокобног грофа Каркона. Да би успела у мисији, мораће да овлада алхемичарским вештинама, дешифрује алфабет Шестог Месеца и докопа се Пандемон Морталиса, моћног оружја грофа Ка д’Ора. Ово је фантастична прича о вечитој борби између добра и зла, о снази пријатељства која ће вас на тренутке преплашити, али и охрабрити. Уз много илустрација, алфабет Шестог Месеца и бележницу професора Мише с описима необичних створења, запутите се право на Шести Месец. И упамтите – само чистота дечјих мисли носи стваралачку моћ. Мислити значи стварати.


У књизи „Нина и тајна осме ноте“ нове авантуре Нине де Нобили одвешће читаоце у земљу древних фараона и пирамида. Нина ће још једном помоћу Јамбира, магичног медаљона, путовати кроз време. Заједно са својим верним пријатељима и необичним створењима са Ксоракса, ондулом и збакиом, девојчица са Шестог Месеца ће покушати да се докопа друге тајне и врати дечје мисли у Чудесну фантазију. Међутим, Нину ће овог пута изненадити Карконов нови савезник и посумњаће у себе кад у својим сновима зачује милозвучни глас који испуњава жеље. Препустите се још једној узбудљивој пустоловини и ослушните музику, јер она је као светлост, продире право у срце.


Романи Муни Вичер намењени су деци школског узраста, тинејџерима и заљубљеницима у фантастичну дечју књижевност. Суптилно и уз узбудљиве пустоловине Нине и њених нераздвојних пријатеља, Дода, Ческа, Фјоре и Рокси, ауторка преноси поруке о снази пријатељства, љубави, нади, породици, општем добру, борби за правду, борби против зла, магији, чаробним предметима и необичним местима и сновима које желимо да остваримо. Уз букмаркер који се налази унутар романа, деца ће моћи да уживају у узбудљивом процесу дешифровања симбола са Шестог Месеца, мистичног писма са планете Ксоракс.


Узбудљиве романе „Девојчица са Шестог Месеца“ и „Нина и тајна осме ноте“ можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs и на сајту laguna.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА