Најновије

НАЈВЕЋИ НАПАД МОСКВЕ НА КИЈЕВ ОД ПОЧЕТКА СВО! На мети аеродром, америчко складиште, украјинске трупе

Према информацијама руске организације, која делује на територији коју контролише Кијев погођене су тачке размештања страних плаћеника који се боре на страни Украјине, војни аеродроми, два конвоја са опремом, складиште страног оружја и железничка станица.

Руска војска је у току ноћи извела масовне нападе на положаје украјинских трупа, аеродроме и складишта Оружаних снага Украјине, рекао координатор руске организације, која делује на територији коју контролише Кијев Сергеј Лебедев.

Како је оценио начелник Војне управе града Кијева Сергеј Попко, синоћни напад руских снага био један од најмасовнијих напада од почетка Специјалне војне операције јер руска војска испробава нову тактику.

Према информацијама руске организације, око четири сати после поноћи, руске снаге су у Чугујеву у Харковској области погодиле припаднике украјинске националистичке диверзантске јединице "Кракен", која се налази под командом Главне обавештајне управе (ГУР) а забрањена је у Русији.

"Пишу да је тамо било странаца", навео је Лебедев, позивајући се на своје изворе.

У синоћном нападу је погођена и привремена тачка размештања страних плаћеника у близини аеродрома у Бориспољу у Кијевској области, навео је Лебедев.

Поред тога, руске снаге су напале јединице Оружаних снага Украјине у Светловодску у Кировоградској области, на полигону у Житомирској области, у Броварима код Кијева, као и војне јединице у Вознесенску у Николајевској области где се ремонтирају тенкови.

Према подацима руске организације, циљ руског напада били су и војни аеродроми у Миргороду код Полтаве и у Кривом Рогу. Такође, погођена су и два конвоја са опремом у Дњепропетровској области и Сумима.

Међу другим објектима који су синоћ погођени је и складиште америчког оружја у Броварима, складиште и железничка станица у Кременчугу, складишта у Нижину у Черниговској области као и Шостку у Сумској области.

У украјински медији су данашњим новостима потврдили да су Кијевом и другим областима Украјине одјекивале експлозије и да је упозорење за ваздушни напад било активно током ноћи широм земље.

Украјинска ПВО је оборила више од 40 дронова изнад Кијева, док је изнад целе Украјине оборено око 89 дронова и један пројектил, пренео је "Кијев индипендент" и додао да за сада нема информација о жртвама или штети.

Aтентат на лидера Судана Абдела Фатаха ел Бурхана

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА