Најновије

Побегните овог лета у животе јунака најбољих трилера

Лето и одмори су у пуном замаху, а истинско уживање током летњих дана није потпуно без добре књиге. Разлога за то је много, а један од њих је то што, хтели да признамо или не, успевамо да се одморимо само ако нам књига пружи и одмак од сопствених живота.

Фото: Вулкан

Вулкан издаваштво се зато овог лета побринуло да публици у Србији учини доступним неколико изванредних трилера. Реч је о насловима који читаоцу дају прилику да „искуси“ нову улогу, ускочи у туђе ципеле и саживи се са догађајима који му се у сопственом животу, вероватно, никада не би десили.
 
Британска ауторка Холи Џексон у књизи „Добра девојка, зла крв“, наставку изванредног серијала „Водич за убиство добре девојке“, изненађује нас чињеницом да њена чувена главна јунакиња Пип више није детективка. Пип и њен партнер Рави Синг покренули су изузетно успешни подкаст о случају који су решили прошле године. Уз то, Пип тврди да су њени детективски дани прошлост. Али живот за њу има другачије планове. Као и „Водич за убиство добре девојке“, бестселер Њујорк тајмса продат у милионима примерака широм света, и књига „Добра девојка, зла крв“ ће вас са лакоћом и неприметно увући у напету причу која читаоца води до краја без трена предаха.
 
Још једна бестселер ауторка и још једна књижевница из Британије, Маз Еванс, коју су прославиле књиге за децу, овог пута у остварењу за одрасле „Само преко мене мртве“ суверено влада постулатима трилера. Кроз причу о мрзовољној докторки Миријам Прајс, која мора да докаже сопствено убиство, ауторка у мистериозној причи пружа и одговоре на нека од кључних питања људског постојања, попут туге, пролазности или искупљења.

Ништа мање узбуђења не нуди ни књига “Игра се наставља” америчке књижевнице Џенифер Лин Барнс. Главна јунакиња Ејвери мора да открије зашто је милијардер Тобајас Хортон баш њој – потпуној странкињи – оставио читаво богатство. Ејвери ће убрзо сазнати да оно што јој се чини као решење загонетке и игра за новац и моћ заправо није само то. Ни мање ни више наћи ће се у ситуацији да игра за сопствени живот!

У изванредном трилеру “Странац”, шведска ауторка Лина Бенгтсдотер ослања се на препознатљиве постулате скандинавског ноара и у центар приче ставља детективку Шарли Лагер, пред којом је изазов да пронађе несталу деветомесечну бебу. Како потрага одмиче, Шарли почиње да схвата да нико у граду, заправо, не жели да дете буде пронађено... Роман “Странац” истовремено је напети трилер и дирљива прича о сломљеним душама, издаји и прекинутим породичним везама.
 
За крај вашег узбудљивог лета, или почетак, обавезно резервишите бриљантно духовити роман “Комплекс Сацуме” Боба Мортимера. Аутор, иначе један од најомиљенијих британских комичара, ће вас у причи о главном протагонисти Гарију, његовом најбољем пријатељу Брендану који изненада нестаје и тајанственој и прелепој бринети, провести кроз лавиринт изазовних догађаја и насмејати до суза. Поврх свега Гаријева потрага за Бренданом коначно ће у његов туробан живот донети узбуђење и љубав! Роман “Комплекс Сацуме” је идеално штиво за све читаоце који воле напете приче, али им доза страха највише прија уз дозу доброг хумора. 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА