Најновије

РУСИЈА УПОЗОРАВА! САД и Јапан се припремају за оружани сукоб у азијско-пацифичком региону

Стиче се утисак да су Сједињене Америчке Државе и Јапан, под изговором претње од Северне Кореје, Кине и Русије, отпочели припреме за велики оружани сукоб у азијско-пацифичком региону, изјавио је заменик портпарола Министарства спољних послова Русије Андреј Настасјин, коментаришући јачање војне сарадње Вашингтона и Токија.

„Пажљиво мотримо на кораке које у последње време предузимају Вашингтон и Токио поводом форсирања јачања своје војно-политичке алијансе, укључујући, разуме се и заједничко саопштење о модернизацији управљања америчким контигентом у Јапану, објављено 28. јула“, истакао је портпарол на брифингу.
Он је додао да ће у том циљу САД и Јапан формирати здружени штаб, који ће управљати дејствима савезника у борбеним условима, као и да планирају нагло повећање обука и тренинга ради проширења и снабдевања новим ватреним средствима америчких војниих база, посебно на Окинави.
Према његовим речима, Русија је више пута упозоравала да ће оваква активност само повећати ниво напетости и трку у наоружању у азијско-пацифичком региону.
„Редовно подсећамо званични Токио да наша одбрана на прописан начин прати све провокативне поступке у близини руских граница, које Јапан изводи заједно са САД и другима, укључујући ванрегионалним државама из редова НАТО. Ти поступци ће неизбежно повући за собом наше адекватне узвратне мере. У току је одговарајућа координација о овој проблематици са кинеским и севернокорејским партнерима“, поручио је Настасјин.
Претходно је објављено да ће САД и Јапан формирати нову структуру здружене војне команде ради повећања интеракције и координације међу америчким снагама, лоцираним у Јапану и снагама за самоодбрану. Нова структура биће створена зарад боље координације са Здруженом оперативном командом, која ће објединити команду копнених, поморских и ваздухопловних снага самоодбране од 240 војника и биће формирана до краја ове финансијске године (1. априла 2024-31. марта 2025. године).

НЕМЦИ ОБЈАВИЛИ КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ! Украјина да се заувек поздрави са Донбасом!

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА