Најновије

СРБИЈА ДЕКЛАСИРАЛА ПОРТОРИКО! Николи асистенција фалила за трипл-дабл

Јокићу недостајало једно додавање да постане четврти играч у историји Олимпијских игара са оствареним трипл-даблом. Није улазио у игру у последњој четвртини.

Кошаркашка репрезентација Србије декласирала је Порторико 107:66 у другом колу Ц групе Олимпијских игара.

Србија је много боље отворила меч и водила 17:6 после пет ипо минута, а десет поена је у том периоду постигао Филип Петрушев.

После десет минута игре било је 24:12 за Орлове, а после 14. - 37:18. На полувремену је било 52:35, а после треће деонице плус 28 - 79:51, па је било јасно да ће изабраници Светислава Пешића декласирати Порторико.

Никола Јокић је предводио Србију, уз 14 поена, уписао је и 15 скокова и девет асистенција, недостајало му је једно додавање да постане четврти играч у историји Олимпијских игара са оствареним трипл-даблом. Јокић није улазио у игру у последњој четвртини.

Петрушев је био најефикаснији у Србији са 15 поена, уз девет скокова, Василије Мицић и Богдан Богдановић дали су по 13, Алекса Аврамовић 12, Никола Милутинов 11, а Никола Јовић 10.

За Србију је скоро шест минута одиграо и опорављени Дејан Давидовац, који је успео да постигне четири поена, а у стрелце се уписао и дебитант на великим такмичењима Урош Плавшић са два поена.

Кростофер Ортиз је са 19 поена био најефикаснији Порторика, Исмаел Ромеро је дао 10.

Србија сад има победу и пораз, а Порторико два пораза. У Ц групи вечерас у другом колу играју Судан и САД. У последњем колу, у суботу, играће Србија - Јужни Судан и САД - Порторико. Пласман у четвртфинале обезбедиће две пропласиране селекције из сваке групе, као и две најбоље трећепласиране.

ЗЕЛЕНСКИ ЦВИЛИ И ЗОВЕ РУСЕ: Руси да дођу на самит ради прецизнијег договора

Извор: Журнал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА