Најновије

Србину из Лепосавића још два месеца притвора, супруга тврди да невин лежи у затвору

Срђан Лазовић осумњичен да је починио наводни ратни злочин у Малишеву, његова супруга тврди да он у Ђаковици и том селу никада није био.

Основни суд у Приштини продужио је за још два месеца притвор Срђану Лазовићу, Србину из Лепосавића, који је под оптужбом да је починио наводни ратни злочин на КиМ ухапшен 27. јуна у околини Лепосавића.

Лазовићев адвокат Предраг Миљковић изјавио је медијима на КиМ да је његовом брањенику притвор продужен још 25. јула али да ни он ни Лазовић нису добили решење на српском језику већ је оно достављено само управи притвора и то на албанском.

"Тиме је одбрана стављена у незавидан положај јер нам је ускраћено право на жалбу", изјавио је Миљковић за Контакт плус додајући да још увек не зна разлоге продужења притвора наведене у решењу Основног суда у Приштини. 

После хапшења Лазовића, косовска полиција саопштила је да је 20. јуна, "након вишемесечног истражног рада" поднела кривичну пријаву Специјалном тужилаштву против Србина С. Л. и да је седам дана касније "Управа за ратне злочине Косовске полиције у сарадњи са агентима Обавештајне агенције Косова и уз подршку полицијских јединица региона Север ухапсила ту особу".

"Постоји сумња да је ова особа, појединачно и у саизвршилаштву, починила кривично дело 'ратни злочин против цивилног становништва' током рата на Косову у рејону Ђаковице, односно Малишева  (1998/1999)", саопштено је тада из полиције.

Из Лазовићеве породице тада је речено да Лазовић "никада није ни био у Ђаковици, односно у Малишеву", да је за време рата био регрутован, али на северу Косова, у селу Вуча, а не јужно од Ибра.

Лазовићева супруга Марија тада је за портал "Коссев" испричала да се њен супруг "никада није крио, односно бежао, већ је, напротив – свакодневно путовао у централну Србију због посла".

Она је испричала и да су припадници Kосовске полиције у више наврата заустављали и на кратко задржавали Срђана на прелазу Јариње.

"Они су њега константно заустављали на прелазу, чему он није придавао значај јер никада ништа није урадио, ни за шта није био крив. Некада су га задржавали на пет минута, а некада на сат времена и увек је било – 'извините, грешка'. Први пут када су га претресали на прелазу, када је дошло до тога, рекли су му да је грешка и да се име његове мајке поклапа са неким човеком којег они траже. Он, да није био свестан да је чист и да ништа није урадио, после првог заустављања на прелазу не би више ни долазио. Не би овде издржавао породицу да је био крив. Он се никада није крио, није имао потребу да се крије", испричала је Лазовићева за "Коссев".

После хапшења Лазовића неки медији на албанском језику објавили су две фотографије тврдећи да је на њима ухапшени Србин. На једној од фотографија су четири мушкарца у унифорама Жандармерије МУП-а Србије, али је из породице ухапшеног тада објашњено да на фотографији јесте Срђан са колегама с тим да је фотографија настала пошто се запослио у МУП-у Србије, а не током рата. Уосталом, Жандармерија није ни постојала током рата на Косову и Метохији.

Супруга ухапшеног тада је демантовала да је на другој фотографији на којој се види полицајац са пушком како пролази поред групе људи на коленима њен муж.

"Њему је показана та слика која нема везе са њим. То је ваљда нека слика из Ђаковиће, али, он тамо никада није био за шта постоје и докази. Њему је та слика показана, где људи клече, то није он, он је сам то демантовао", рекла је за "Коссев" супруга ухапшеног.

НЕМЦИ ОБЈАВИЛИ КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ! Украјина да се заувек поздрави са Донбасом!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА