Најновије

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСИЈЕ! Путинове трупе поништиле контраофанзиву Зеленског!

Губитак села Урожајно и Старомајорско у Донбасу представљао је ударац за Украјину, посебно због уложених напора у освајању ових насељених места током контраофанзиве прошле године, пише лист "Њујорк Тајмс", позивајући се на украјинске војне изворе.

Урожајно и Старомајорско налазе се на граници Запорошке области и Доњецке Народне Републике (ДНР). Украјина је заузела а села током контраофанзиве лета прошле године. Русија је Старомајорско је вратила 10. јуна, док је Урожајно вратила 14. јула.

"Губитак ових села представљао је ударац за Украјину, с обзиром на недавна територијална освајања Русије на многим деловима фронта дужине 965 километара, као и због напора украјинских маринаца који су их тешко освојили током крваве контраофанзиве", пише лист.
Како наводи "Њујорк Тајмс", команда је захтевала од украјинских војника да држе положаје до последњег.

"Толико тога је летело наоколо да су рањене могли евакуисати само ноћу. Дошао је тренутак када је држање људи тамо, у Урожајном, постало бесмислено", наводи лист речи украјинског војника.
Лист напомиње да се повлачење из насељеног места за неколико сати претворило у "очајничку борбу под ватром" без могућности евакуације убијених и рањених. Како пише лист, позивајући се на официре украјинске 58. бригаде, преживели током повлачења упућени су у болнице.

Према наводима руског Министарства одбране, начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов уручио је државне награде војницима који су се истакли приликом ослобађања Урожајног и захвалио им на храбрости.

ХИТАН АПЕЛ МСП СРБИЈЕ: Не путујте у Либан, ако сте тамо - напустите земљу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА