Најновије

"Живот и смрт Софи Старк": Прича о моћи уметности да трансформише али и уништи

Ново из Лагуне.

Фото: Лагуна

Фасцинантан роман америчке књижевнице Ане Норт „Живот и смрт Софи Старк“ прича је о необичној жени која је за кратко време постала позната режисерка. Ово је и роман о слави и цени коју са собом носи.


Ко је Софи Старк? Бриљантна режисерка, љубавница, супруга, пријатељица, издајница. Софи није лако разумети јер бескрупулозно користи приче из живота блиских особа да ствара филмове који јој доносе признање критичара и одушевљење публике. Од неупадљиве девојке и особењака Софи нагло постаје звезда, што ће скупо коштати оне који је воле, а напослетку и њу саму.


Снажан и провокативан роман „Живот и смрт Софи Старк“ је прича о моћи уметности да трансформише – али и уништи – људске животе, као и о нагону уметнице да створи нешто веће и важније од себе, чак и ако то подразумева жртвовање свега што воли.


Ана Норт у свом роману истражује комплексну личност главне јунакиње кроз приче људи који су је познавали. Ауторка вешто преплиће перспективе ликова да би открила тајне и контрадикције Софи Старк, генијалне филмске редитељке. Књига нас води кроз њен живот и стваралаштво, истражујући теме идентитета, уметности и дубоких људских веза.


„Живот и смрт Софи Старк“ је и поглед изблиза у процес настанка култних филмова али и јасан увид у збивања иза филмске сцене. Можете га пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари и на сајту.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА