Најновије

ОРБАН ИЗНЕО НОВЕ ДЕТАЉЕ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Ово је дубока порука колективном западу

Руски председник Владимир Путин је изузетно рационалан и разуман политичар који показује највиши ниво умећа вођења преговора, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан у интервјуу за швајцарски магазин „Велтвохе“ након посете Москви.

По повратку из Русије, уредник швајцарског магазина питао је Орбана да пренесе лични утисак о Путину. Како каже, чуо је да су „Руси дружељубив народ, али да се могу веома наљутити када се осећају увређено или недовољно поштовано“.

„Знате, као прво, Путин и ја смо се 2009. године договорили да ће основа наше сарадње бити међусобно поштовање и тако ће и остати. Не знам како се понаша када га увреде, јер ја то никада нисам урадио. Сви разговори и преговори са њим увек су вођени у добром расположењу“, рекао је Орбан.

„Као друго, он је 100 одсто, и више него 100 одсто рационална особа. Када води преговоре, када крене да објашњава, када даје предлоге, говорећи 'да' или 'не' – он је изузетно, изузетно рационалан. Што би рекли у Мађарској, хладнокрван. Знате, он је уздржан, веома опрезан, тачан, припремљен, дисциплинован. Тако да је прави изазов водити преговоре и припремити се за њих ако желите да одржавате исти интелектуални и политички ниво са њим“, рекао је Орбан.

Он је додао да је са руским лидером у Москви разговарао око три сата и да је Путин „говорио више него он“.

Подсећамо, Орбан се у петак састао у Москви са руским председником Владимиром Путином. Посета мађарског премијера била је прва посета једног западног лидера Русији од априла 2022. године. Посету је иницирала Будимпешта. Орбан је рекао да је посета Москви део мировне мисије, те да је прва етапа била посета Кијеву 2. јула. Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел рекао је да Савет ЕУ Орбану није дао мандат да посети Москву у име Европске уније и да таква посета може да се реализује само у оквиру билатералних односа Русије и Мађарске.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА КРЕНУЛА У БЕЖАНИЈУ: Руси освојили много важно упориште

Извор: Спутник.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА