Најновије

Хаос широм Француске: У Паризу сукоб полиције и екстремних левичара (ВИДЕО)

Полиција је "очистила" Трг Републике у Паризу од демонстраната, док су планине смећа остале на месту демонстрација, а поломљени прозори на аутобуским стајалиштима остављени су на асфалту, јављају РИА Новости.

Више од хиљаду људи, који подржавају левичарске снаге у Француској, окупило се у недељу увече на Тргу Републике у Паризу, чекајући резултате другог круга парламентарних избора у Француској.

Грађани су са одушевљењем дочекали проглашење првих резултата. Демонстрације су биле мирне, али су им се касније придружиле присталице фашистичких група.

На тргу биле распоређене тешке полицијске снаге и водени топови.

Демонстранти у црним маскама почели су да бацају ватромет и флаше на полицију, која је употребила сузавац.

Чуле су се детонације импровизованих експлозива, али до сада није било повређених. И у Марсеју се окупио велики број демонстраната.

Упркос забрани демонстрација, у Рену је народ истрчао на улице. Након што су им снаге безбедности наложиле да се разиђу, демонстранти су почели да узвикују "Сви мрзе полицију", а атмосфера је постала напета, пренео је "Фигаро".

Према прелиминарним резултатима другог круга ванредних парламентарних избора у Француској, које је рано јутрос објавило француско Министарство унутрашњих послова, левичарска коалиција Нови народни фронт (НФП) освојила је 182 места у националној скупштини, преноси дневни лист "Монд".

Политички савез актуелног француског председника, центристички блок Заједно освојио је, према тим подацима, 168 посланичких места, а на трећем месту је десничарска партија Национално окупљање (РН) Марин Ле Пен са освојена 143 места.

Украјински контранапад у Глубоком: Шта се дешава у пограничној области Харковске области?

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА