Најновије

У СТРАХУ СУ ВЕЛИКЕ ОЧИ: НАТО планира да формира још 50 бригада за „одбрану од Русије“

НАТО-у ће бити потребно формирање до 50 нових бригада за наводну „заштиту од Русије“, преноси Ројтерс, позивајући се на неименовани војни извор.

Агенција наводи да ће лидери НАТО-а добити ажуриране информације о плановима блока на предстојећем самиту Алијансе у Вашингтону.
„НАТО-у ће бити потребно између 35 и 50 додатних бригада да би у потпуности спровео нове планове за одбрану од напада из Русије“, преноси Ројтерс и напомиње да ће бригаду чинити од три до седам хиљада војника.

Поред тога, Немачка ће морати да учетворостручи своје способности противваздушне одбране у оквиру нових одбрамбених планова Алијансе, додаје агенција.

Неименовани званичник НАТО-а рекао је Ројтерсу да су војни стратези дефинисали „детаљне захтеве за трупе и оружје потребно за одбрану Алијансе“.

„Противваздушна и противракетна одбрана, оружје дугог домета, логистика и копнене снаге способне да транспортују војску су међу нашим главним приоритетима“, додао је представник Алијансе.

НАТО ће вероватно поставити веће циљеве одбрамбеног капацитета за своје чланице, навео је он.

Подсетимо, самит НАТО-а одржаће се у Вашингтону од 9. до 11. јула.

Руски председник Владимир Путин је раније у интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону објаснио да Москва неће напасти земље НАТО-а. Руски лидер је констатоваода западни политичари редовно застрашују своје становништво измишљеном руском претњом како би скренули пажњу са унутрашњих проблема.

КНЕЖЕВИЋ: Хрватска би и сама изгласала Резолуцију о Јасеновцу да жели добре односе са комшијама

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА