Најновије

Украјински контранапад у Глубоком: Шта се дешава у пограничној области Харковске области?

Украјинци су саопштили да су у правцу Харкова Оружане снаге Украјине наводно имале значајан успех северно од Липца – у селу Глубокое.

Украјинци су до оваквог закључка дошли са снимка на коме артиљерија 155. бригаде маринаца руске морнарице гађа положаје северно од станице Глубокоје, у западном делу самог села у рејонима Набережнаја, Студенскаја, Дружба, Мира, Полеваја и Јубилејне улице. Односно да Руси сада бомбардују насеља која су била у њиховим рукама што без сумње говори о руском повлачењу.

„У северном делу Глубокоја, враћене позиције на некадашњој фарми и у засадима између фарме и села“, погрешно пишу украјински аналитичари.

Како руска војска јавља са терена, у ствари, предграђе Глубокоја је условно сива зона, куће су тешко уништене артиљеријском ватром и нема смисла да руски војници држе сталне положаје, јер је ово подручје једноставно под контролом ватре, руске артиљерије.

Оружане снаге Украјине тамо редовно шаљу мале диверзантске групе, а напад на једну од њих је снимљена на видео снимку. Украјинци ту не могу да се учврсте, трпе губитке и повлачи се, затим команда шаље нове диверзантске групе и процес се понавља, јављају руски војници који су на том делу фронта.

РИТЕР УПРАВО ОБЈАВИО: Америка напала Русију! Да ли свет схвата шта је Вашингтон заправо урадио?

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА