Најновије

Жандарм повређен у терористичком нападу пуштен из болнице, уручена му плакета за храброст

Жандарм Милош Јевремовић који је 29. јуна повређен у терористичком нападу испред амбасаде Израела у Београду данас је пуштен из болнице, а министар полиције Ивица Дачић уручио му је плакету за храброст.

„За овај тренутак желимо да му уручимо једну плакету за изузетну храброст и посвећеност у обављању полицијског посла, да има за успомену на излазак из болнице“, рекао је Дачић који је дочекао Јевремовића заједно за његовим колегама у Одреду Жандармерије у Београду.

Дачић је претходно истакао да је наш херојски припадник Жандармерије Милош Јевремовић изашао из болнице након успешне операције.
„Председник Републике Александар Вучић је најавио да ће одликовати Милоша када он изађе из болнице и то ће се десити веома брзо. Ја желим да захвалим и председнику и председнику владе и свима другима који су изражавали интерес и посетили нашег Милоша у болници“, рекао је претходно Дачић.

Дачић је истакао да је Јевремовић херојски припадник Жандармерије.

„Уз Божју милости и срећу, пошто није био погођен тај витални крвни суд, та операција је била успешна и за нас је најбитније то да је он успео да сачува свој живот, а са друге стране он је приказао велико херојство и успео да онеспособи извршиоца терористичког акта при самом почетку тог акта. Изузетно ме је и дирнуо овај дочек његових колега, припадника Жандармерије овде из београдског одреда, као што сте свих ових дана и ви били сведоци, читаво наше друштво се дивило Милошевом херојству“, навео је Дачић.

Подсетио је да је укинут црвени аларм после сагледавања тог нивоа претње, који је сада умереног степена.
„Ми смо донели одлуку, односно ја сам потписао ту одлуку у складу са упутством које је донето за такве ситуације, да се укине црвени аларм, односно црвени ниво претње терористичког акта и да се пређе на жути ниво, који је умерени степен опасности од претње терористичким актом. То подразумева повећану пажњу и присуство наших припадника на неким местима која су битна као што су критична инфраструктура, где су државни објекти, ДКП-ови, тржни центри и друга места где се налази велики број људи“, рекао је Дачић.

Додао је да је током ове акције, која је спроведена, осим што је ликвидиран терориста Салахудин Жујовић, приведено више лица, извршен претрес и разговори са више десетина лица за које се основано сумња да се налазе у групи вехабија.

„И нека од тих лица су задржана, као што сте видели, а реч је о онима који као свој идол имају исламску терористичку организацију и исламску државу и ми ћемо свакако и даље пратити све те активности везано за тероризам. Наравно, заједно и пре свега на челу са БИА“, рекао је министар.

Нагласио је да су Жандармерија и МУП показали да држава у пуној мери може да рачуна на њихове капацитете.

„Не само то, него показало се и овом приликом да је Жандармерија добро обучена“, навео је Дачић.

Истакао је још једном да се Јевремовић на херојски начин супротставио терористи који га је из непосредне близине погодио стрелом у врат и у тренуцима када му је живот висио о концу нашао довољно снаге и прибраности да ликвидира терористу.

Јевремовић је захвалио на подршци својим колегама, министру Дачићу као и председнику Александру Вучићу што су дошли да га обиђу у тренуцима који су били тешки за њега и његову породицу.

„Добро сам, као што видите, и мислим да су моје колеге задовољне мојим поступањем и министар надам се, тако да идемо даље и могу да кажем да Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја“, рекао је он.

Додао је да не би да се хвали и да има још много момака који су вредни и који желе да Србија буде безбедна.
Командант Жандармерије Саша Косовић захвалио је у име свих полицијских службеника и жандармерије Јевремовићу (34) на свему што је урадио за Србију, за МУП и Жандармерију.

„Захваљујем Милошу Јевремовићу на херојском чину“, казао је он на свечаном дочеку повређеног жандарма који је данас изашао из болнице кроз шпалир полицијских службеника.

Косовић је додао да је Милош 29. јуна показао велику храброст, одлучност, мирноћу, и да је испоштовао све процедуре.
„Ми као полицијски службеници и Жандармерија и Министарство унутрашњих послова можемо само да се дивимо том чину“, рекао је Косовић.

КИЈЕВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ХИСТЕРИШЕ: Руска војска извела групни напад на војне објекте Украјине

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА