Најновије

Бивши високи представник: Криминално лобирање за резолуцију о Сребреници са лажним подацима

Карло Буцола је нагласио да је резолуција о Сребреници усвојена методом уцењивања, дезинформацијама о стварном дешавању, наметањем лажних података.

Начин гласања о резолуцији о Сребреници у Уједињеним нацијама, као и лобирање земаља покровитеља је криминалан и са лажним подацима, а њено усвајање деградира Статут УН, ЕУ и права о слободном изражавању држава, изјавио је Карло Буцола, који је био високи представник УН у време грађанског рата у БиХ.

Буцола је рекао да сва припрема последњих 18 година наводи на политичку и криминалну сврху, да би се у датом моменту, по потреби политике, започео рат у овом делу балканске територије.

Буцола је упутио отворено писмо о дешавањима у Сребреници надлежним представницима у УН, председнику Антонију Гутерешу, надлежној канцеларији, као и председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен.

Он је рекао да чињенице које је навео може потврдити документима, видео-снимцима, сликама са лица места, као и забелешкама које су настале у време ратних дешавања.

"Овим деловањем сте подстакли међународне верске разлике, велику поделу, међусобну мржњу и стварање јаких националистичких странака", навео је Буцола у писму достављеном телевизији М.

Он тврди да је овим начином утицаја Балкан инструисан да поново уђе у отварање нових жаришта.

Буцола је нагласио да је резолуција о Сребреници усвојена методом уцењивања, дезинформацијама о стварном дешавању, наметањем лажних података.

"Зато се од стране дела делегата ЕУ и покреће опозив изгласане резолуције. Веродостојни подаци се припремају са заједничким тимом тог подручја", рекао је Буцола.

Он се осврнуо на Кристијана Шмита, наводећи да је у БиХ постављен нови високи представник који није изгласан у парламенту три конститутивна народа у БиХ, о чему по Дејтонском мировном споразуму морају бити сагласни.

"Нелегални високи представник мења уставне законе по налогу једне етничке стране и на тај начин угрожава две друге етничке групације и ствара статус криминалне државе", навео је Буцола и додао је као представник УН више пута упозоравао на недостатке.

Буцола је говорио и о Хрватској која је примљена у ЕУ, те навео да је наметнут стандард који је хрватски народ довео до психичког стреса због немогућности да нормално живи. Он је додао да је народ Хрватске незадовољан уласком у ЕУ.

"Додатно наоружавају Албанце на Косову да би исказали мржњу према Србији, а по међународној конвенцији то је кршење и може у будућности имати трагичне последице као у Сребреници. Те одлуке су достављене од НАТО-а без да се консултује са својим народом", рекао је Буцола.

БиХ у којој је корупција веома изражена у свим сегментима друштва, а политичари наговорени од страног фактора, тврди Буцола, ухватила се за уништење саме себе и преко лобирања усвајањем резолуције о Сребреници мисли да претвори српски народ у Бошњаке и да са Косовом и Хрватском заједно са НАТО нападну Србију.

"/Самопроглашено/ Косово је спремно да нападне Србију. Такав план је припремљен за Балкан, нови Јасеновац и Сребреницу. Нећемо успети да се докажемо Русији уништењем Србије, иако кршимо све могуће конвенције о људским правима. У тој групи је и мала Црна Гора са новим и младим руководством које има велику жељу да побољша стање у држави на било какав начин", указао је Буцола.

Он је изразио уверење да ЕУ све то зна, али да не реагује, и таквим поступком учествује у тим догађајима.

"Оваквим ставом ЕУ и Америка утичу на то да ће и Србија кренути неким другим смјером, што ће бити изненађење свима", навео је Буцола.

Спољна обавештајна служба Русије упозорава: САД припремају обојену револуцију

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА