Најновије

Криза у којој се налазе лидери НАТО-а засениће самит: Шта се очекује у Вашингтону?

Макрона брину домаћи проблеми, јавност се брине због Бајденове (не)способности, а цео НАТО се брине због Орбана.

Самит НАТО-а који почиње у Вашингтону биће у сенци унутрашњег хаоса у Алијанси и криза у којим се налазе њихови лидери, извештавају "Блумберг" и "Фајненшел тајмс".

Док председник САД Џозеф Бајден одбацује питања о својим когнитивним способностима након катастрофалног наступа у дебати, француски председник Емануел Макрон мора да се окрене унутрашњим питањима и стварању нове владајуће коалиције.

Поред тога, премијер чланице НАТО-а Виктор Орбан отишао је Москву на разговоре са председником Русије Владимиром Путином и потом у Кину на састанке са председником Си Ђинпингом, што је разбеснело савезнике, пише Блумберг.

Шта се све дешава
Француске финансије: Док се француски председник Макрон припрема за сезону изградње коалиције након шокантних резултата избора у недељу, инвеститори се суочавају са реалношћу и чињеницом да је француски фискални дефицит ургентно питање.

Орбанов савез: Нова група мађарског премијера Виктора Орбана "Патриоте за Европу" добила је нови подстицај када су странке деснице које предводе Марин ле Пен и Матео Салвини истакле да планирају да му се придруже. Нова алијанса ће имати 84 члана из 12 земаља.

Молдавски избори: Молдавска проруска социјалистичка опозиција неочекивано је подржала бившег главног тужиоца као свог кандидата на овогодишњим председничким изборима. Актуелна власт се и даље нада да ће зацртати пут ка придруживању ЕУ.

Поред тога, на агенди НАТО савезника наћи ће се и проблеми са платформом за доставу хране, ситуација у Украјини, проблем немачког села из ког су се становници иселили због рудника угља и фонд Европске инвестиционе банке за финансирање стартапова и климатских пројеката у Шпанији, преноси "Блумберг".

ДОДИК: Сме ли бар неко од бошњачких политичара да се извини Србији

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА