Најновије

ЛИЦЕМЕРНО ЋУТЕ: Запад намерно скрива да је болницу у Кијеву погодила украјинска ракета ПВО

САД прећуткују чињеницу да је украјинска ПВО ракета погодила болницу у Кијеву како би искористиле ситуацију за нове испоруке наоружања Украјини, саопштио је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Хистерија коју овде подижу око болнице 'Охмадтет' у Кијеву пример је бесомучне антируске пропаганде. Амерички званичници и локални стручњаци, не анализирајући чињенице, цинично користе ту трагедију против наше земље“, рекао је Антонов, коментаришући изјаве америчких званичника о наводно намерном нападу Русије на дечју болницу.

Како је додао, у САД лицемерно прећуткују то да је објекат цивилне инфраструктуре заправо погодила украјинска ракета ПВО.
„Није први пут да кијевски режим дрско приписује Русији сопствене варварске злочине. Ово само говори о једном: Запад треба да престане да снабдева бандеровце оружјем од којег гину цивили у Русији и Украјини. Међутим, стварност је таква да су инцидент са болницом, који се догодио уочи самита НАТО у Вашингтону, судећи по свему примили као 'одличан поклон' за оправдавање даље ескалације сукоба и наставак рата до последњег Украјинца“, закључио је Антонов.

Претходно је Министарство одбране Русије саопштило да су апсолутно неистините изјаве представника кијевског режима да је, наводно, Русија извела намерни ракетни напад на цивилне циљеве – бројне објављене фотографије и видео снимци из Кијева јасно потврђују чињеницу да је до разарања дошло након пада украјинске ракете ПВО, лансиране из противваздушног ракетног система унутар града.

Самит НАТО ће се одржати у Вашингтону од 9. до 11. јула.

РЕВИЗИЈА ИСТОРИЈЕ НА КиМ: Обновљен дом "косовског Хитлера" Џафера Деве

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА