Најновије

МОСКВА СПРЕМА ЖЕСТОК ОДГОВОР ЦРНОЈ ГОРИ! Скупа порука коју Русија шаље

Русија ће предузети одговарајуће мере против Црне Горе, која је од 10. јула забранила емитовање низа руских медија, наводи се у коментару портпарола руског Министарства спољних послова Марије Захарове.

„Још један напад црногорске владе сматрамо за непријатељски акт отворене цензуре, осмишљен да, с једне стране, пружи привид легитимитета најгрубљем кршењу медијских слобода, а с друге, да задобије наклоност европског Брисела у нади за обећаним прогресом на ‘европском путу’. Да би задовољили русофобичну трансатлантску агенду, они су спремни да наставе политику подривања демократских основа свог друштва и државе, а својим грађанима ускрате право на приступ информацијама“, наводи се у коментару.

„Ови непријатељски кораци неће остати без одговора“, нагласила је дипломата.

У коментару објављеном на сајту Министарства спољних послова наводи се да је Агенција за електронске медије Црне Горе наложила надлежним ресорима земље и локалним телекомуникационим компанијама да „у потпуности обуставе емитовање низа руских медија најкасније до 10. јула“.

Ради се о 20 руских медијских оператера, међу којима су „Први канал“, „Русија 1“, „РТ“, „Спутњик“, „НТВ“, „РЕН ТВ“ и други.

„Ова одлука подразумева забрану сателитског и кабловског емитовања њиховог садржаја, као и сваког другог начина дистрибуције, укључујући и интернет“, објаснила је она.

Захарова је објаснила да „овај корак није ништа друго до покушај да се ретроактивно правно формализује ситуација настала почетком 2022. године“.

„Тада су црногорске власти без упозорења извршиле бланко блокаду свих руских емитера доступних у земљи и потпуно очистиле њихов информативни простор од њиховог присуства“, подсетила је она.

Према њеним речима, сада је „званичан изговор за увођење забране, која је одавно незванично на снази, придруживање Подгорице раније уведеним ограничењима ЕУ за руске медије“.

Бивши високи представник: Криминално лобирање за резолуцију о Сребреници са лажним подацима

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА