Најновије

Небензја: Ракета која је пала на болницу у Кијеву испаљена је из норвешког ПВО система

Чекамо реакцију норвешких власти, које су, по свему судећи, испоручиле клики Зеленског НАСАМС, изјавио је руски дипломата на седници Савета безбедности УН.

Норвешка је, по свему судећи, испоручила Украјини противваздушни систем НАСАМС из којег је испаљена ракета на дечју болницу у Кијеву, изјавио је стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја.

Он је рекао да Руска Федерација чека реакцију Осла у вези с тим.

Претходно је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла да је већ потврђено да је једна од ракета западног система ПВО НАСАМС погодила зграду на територији дечје болнице "Окматдет" у Кијеву.

"Чекамо реакцију норвешких власти, које су, по свему судећи, испоручиле клики Зеленског НАСАМС, да ли су одобрили да се користи за напад на дечију болницу, а такође и да буде смештена у стамбеним зонама", поставио је питање руски дипломата на седници Савета безбедности УН.

Руско Министарство одбране је раније саопштило да изјаве о намерном руском удару на цивилне циљеве у Украјини нису тачне, да је уништење изазвано падом украјинске ПВО ракете, а ово није први пут да се Кијев упушта у овакве провокације.

Министарство одбране Русије је нагласило да бројне објављене фотографије и видео-снимци из Кијева јасно потврђују чињеницу уништења услед пада украјинске ПВО ракете лансиране из противваздушног ракетног система унутар града. Како је изјавио руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов, хистерија која се шири у САД у вези са болницом "Окматдет" у Кијеву пример је бесне антируске пропаганде.

МОСКВА СПРЕМА ЖЕСТОК ОДГОВОР ЦРНОЈ ГОРИ! Скупа порука коју Русија шаље

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА