Најновије

НОВИ УДАР НА СРБЕ НА СЕВЕРУ КиМ: Саслушавање директора школа због "опструкције процеса гласања"

Приштина оптужује челне људе образовних институција да нису дозволили коришћење установа које воде као бирачке центре.

На предлог основног тужилаштва у Косовској Митровици почело је саслушавање 14 директора основних и средњих школа на северу Косова и Метохије због "избегавања процеса гласања" – дела за које је предвиђена казна у трајању од једне до две године затвора.

"На северу Космета имамо 14, односно 17 основних и средњих школа с матичним седиштем и истуреним одељењима. Позиви из косовског тужилаштва су прво стигли на адресе директора с територије лепосавићке општине, а како чујем, потом ће се испитивати директори из Зубиног Потока, а онда из Звечана и Лепосавића", каже извор "Политике".

Њих је, како каже, "тужилаштво окарактерисало као фактор који није дозволио да се прошле године на локалним косовским изборима на северу Космета гласање одржи у школама које функционишу у систему Министарства просвете Републике Србије".

Да је већ испитиван директор једне школе с општине Лепосавић, потврдио је адвокат Милош Делић, који је рекао да је његов клијент током давања изјаве рекао да су неки људи дошли у школу у којој је он директор, фотографисали просторије у школи, утврђивали њихове величине, те да се после тога више нису појављивали.

"Апсолутно није тачно да је он спречио или да је спречавао да се процес гласања одржи у школи у којој је он челни човек", рекао је Делић.

Подсетимо, косовско тужилаштво је полицијској станици север проследило имена и презимена директора основних и средњих школа у Косовској Митровици, Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку, а у вези с "опструкцијом изборног процеса, када нису дозволили коришћење школа на северу као бирачких центара".

БРУТАЛАН ОДГОВОР ПУТИНА: Чекали да слети украдени бомбардер, а долетели руски пројектили!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА