Најновије

ОРБАН О РАЗГОВОРИМА СА ПУТИНОМ И ЗЕЛЕНСКИМ: Поставио им је исто питање, а добио је и исти одговор

Како је истакао мађарски премијер, разговори са супротстављеним странама јасно су му показали да ће" наредна два или три месеца бити бруталнија него што мислимо".

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је у интервјуу за немачки "Билд" да је током недавних састанка и Владимиру Зеленском и Владимиру Путину поставио исто питање о могућем примирју, као и да је од обојице добио исти одговор.

Он је открио шта му је Путин рекао унутар зидина Кремља, а своју "мисију" оправдава наводном ескалацијом на бојном пољу.

"Обојици сам поставио исто питање. Питао сам оба шефа држава (Зеленског и Путина) да ли постоји шанса да пристану на привремено примирје које би убрзало мировне преговоре. Да кренемо од прекида ватре. Јер у овом тренутку сви размишљају у другом правцу, они прво желе да постигну мировни споразум, а тек онда да прогласе примирје", рекао је Орбан.

Међутим, и Руси и Украјинци одговорили су исто: "Примирје је у интересу непријатеља јер ће током примирја имати времена да се реорганизују и припреме за наставак рата", додао је мађарски премијер.

Како је истакао мађарски премијер, разговори са супротстављеним странама јасно су му показали да ће "наредна два или три месеца бити бруталнија него што мислимо", а ситуација на фронту ће бити још гора.

"У наредних неколико месеци ствари ће се погоршати на фронту. Русија има више оружја и Руси су одлучнији. Тако да ће енергија сукоба, број мртвих, број жртава бити бруталнији него у последњих седам месеци, иако је и период пре тога био веома бруталан", истакао је мађарски премијер.

Он је додао да се "не расправља о томе ко је у праву, а ко није", јер су његови циљеви мир и прекид ватре.

ТЕЖАК ПОРАЗ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ! Русија "искандером" развалила колону војних возила (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА