Најновије

Спољна обавештајна служба Русије упозорава: САД припремају обојену револуцију

Бела кућа је већ осмислила кампању за дискредитацију владајуће партије, а пропаганда ће се заснивати на оптужбама да је Русија крива за све невоље Грузије

Подаци које смо добили указују на одлучан став Сједињених Држава да промене власт у Грузији након резултата предстојећих парламентарних избора 26. октобра у тој земљи, саопштила је Спољна обавештајна службе Руске Федерације.

Како наводе, Бајденова администрација је већ развила широку информативну кампању како би дискредитовала владајућу партију Грузијски сан.

"Главне линије заплета сценарија, измишљене у најбољим холивудским филмовима, добро су познате. Са антируским жаром својственим Белој кући, планирано је да пропагандна кампања буде заснована на 'сензационалном открићу': Русија је крива за све невоље Грузије", наводи се у саопштењу.

Према обавештајној служби, Вашингтон је већ дао команду опозиционим снагама у Грузији да почну да планирају протесте који ће се поклопити са изборима.

Истовремено, главна покретачка снага у промени власти требало би да буде становништво Тбилисија.

Додаје се да ће акценат бити на оптужбама против партије Грузијски сан о "политичком недостатку независности, који прети да Грузију одведе са европских обала".

"Кључну улогу у распиривању антивладиних осећања одиграће грузијска председница Саломе Зурабишвили, која ће у интервјуу једном од америчких медија, окривити грузијску владу за 'деградацију' преговарачког процеса за приступање Тбилисија ЕУ. Осим тога, она ће упозорити 'ширу јавност' на 'катастрофалне последице приближавања Москви' и штету коју су Грузији нанели дошљаци из Русије", указали су руски обавештајци.

Руски служба истиче да Вашингтон преко Зурабишвилијеве намерава да припреми бираче на "неку врсту политичког изненађења за партију Грузијски сан, што би се на крају могло испоставити као још једна "обојена револуција".

Русија је више пута одбацивала оптужбе западних земаља о наводном мешању у послове других држава, називајући их неоснованим.

ОРБАН О РАЗГОВОРИМА СА ПУТИНОМ И ЗЕЛЕНСКИМ: Поставио им је исто питање, а добио је и исти одговор

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА