Најновије

СТРАВИЧНА ЕКСПЛОЗИЈА ЗБРИСАЛА ЗГРАДУ! ФАБ-3000 долетео и на Њујорк! (ВИДЕО)

Оружане снаге Русије разнеле су монструозном авионском бомбом фабрику фенола у украјинском насељу Њујорк. Војни блогери на Телеграму наводе да је на фабрику бачена ФАБ-3000 док се на снимцима виде последице стравичног разарања.

"Фабрика фенола која се налази у центру насеља је тврди орах одбране Оружаних снага Украјине. Напад на индустријску локацију је тежак задатак с обзиром на то да је фабрика окружена реком Кривој Торец", наводи руски Телеграм канал "Реадовка" и додаје да ће трупе које напредују из два правца покушати да пресеку насеље на два дела.
"Реадовка" наводи да је украјинска команда због критичне ситуације одлучила да на тај део фронта пребаци резерве из Волчанска и околине.

"Оружане снаге Украјине предузеле су очајнички корак из страха од колапса фронта након заузимања Њујорка од стране руске војске", наводи канал.

Село Њујорк налази се иначе десетак километара јужно од стратешки важног града Торецка према коме руске трупе напредују и са истока. "Реадовка" наводи да су руске трупе напредовале дуж железничке пруге и да су у Северном заузели петоспратнице.
"Остало је нешто више од 500 метара до рудника Северна што ће довести до слома украјинске одбране на истоку торецке агломерације", наводи "Реадовка".

Главни штаб Оружаних снага Украјине наводи да руска офанзива на торецком правцу не престаје и да ситуација код Њујорка забрињава.

"Руска авијација активно ради. Још један ФАБ је погодио Катеринивце. Наши положаји у близини области Њујорка гађани су са 16 ваздушних пројектила", наводи украјинска војска.

Руске трупе су у Доњецкој области током викенда, подсетимо, освојиле села Чигари и Сокол.

ЛИЦЕМЕРНО ЋУТЕ: Запад намерно скрива да је болницу у Кијеву погодила украјинска ракета ПВО

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА