Најновије

ТЕЖАК ПОРАЗ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ! Русија "искандером" развалила колону војних возила (ВИДЕО)

Оружане снаге Русије уништиле су ракетама "искандер" колону украјинских војника и војне технике у Сумској области, на истоку Украјине. Овај напад представља део континуиране офанзиве руских снага, која има за циљ слабљење украјинске одбране и пресецање линија снабдевања.

Према саопштењу Министарства одбране Русије, у нападу је уништено складиште артиљеријске муниције, 20 возила за транспорт муниције и око 65 војника Оружаних снага Украјине. Уништење складишта муниције значајно умањује способност украјинских снага да ефикасно одговоре на даљи напад.
Напад ракетама "искандер", које су познате по својој прецизности и разорној моћи, био је део шире координисане акције која укључује и друге војне операције у региону. 

Ситуација у Сумској области остаје напета, с обзиром на то да су украјинске снаге раније извеле неколико напада на руске позиције у региону. Према извештајима, украјинске снаге су користиле дронове и артиљерију за нападе на цивилне и војне циљеве у областима под контролом Русије. Ови напади довели су до значајних штета, укључујући уништење инфраструктуре и повећање броја жртава.

Недавно је украјински председник Володимир Зеленски негирао тврдње да су руске снаге заузеле било које село у Сумској области, тврдећи да су украјинске снаге у потпуности контролисале регион и уништиле руске саботажне групе.

 

Међутим, руске операције у региону и даље представљају значајан изазов за украјинску одбрану, која се суочава с недостатком људства и муниције​ .

БРУТАЛАН ОДГОВОР ПУТИНА: Чекали да слети украдени бомбардер, а долетели руски пројектили!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА