Најновије

ЗНАМ ШТА ПУТИН СПРЕМА" Високи званичник НАТО упозорава: Следе атентати и пожари широм Европе, велика паника 

Русији недостаје муниције и војске да започне велику офанзиву у Украјини и принуђена је да обезбеди значајне залихе наоружања из других земаља!

Високи НАТО званичник, који је причао са новинарима пред самит у Вашингтону под условом анонимности, рекао је да руски председник Владимир Путин спроводи тајну кампању у Европи која се састоји од планирања атентата, саботажа и подметања пожара у сврху подривања јавне подршке Украјини.

- Данас видимо врло велике руске губитке. Русија покушава да заузме територије, међутим, видели смо како украјинска одбрана значајно напредује - рекао је НАТО званичник који је проценио да Русија може да издржава ратну економију још три или четири године.

Снаге Кијева на фронту су над‌јачане већ месецима како руска војска одржава жесток притисак офанзиве и полагано напредује на истоку Украјине.

Званичник је рекао да ће "проћи доста времена" пре него што Украјина прикупи муницију и људство потребно да започне нове велике операције офанзиве.

- Видимо да напредују из дана у дан - додао је званичник.

НАТО је према његовим речима одговорио на руску тајну кампању подривања европске подршке Украјини тако што је издао два саопштења која упозоравају Москву да је савез свестан тога што Русија чини.

- Такође смо значајно појачали дељење обавештајних података међу земљама чланицама како бисмо имали заједничку слику тога што се догађа -рекао је званичник и нагласио да је НАТО упознат са непрестаним кинеским снабдевањем "кључних делова" за руске дронове и ракете.

Званичник је рекао да Путин и даље "верује да је време на његовој страни" и да је вољан издржати "заиста огромне бројке" војних жртава.

- Русија регрутује око 30.000 војника месечно због чега себи може да допусти велике губитке на фронту - рекао је званичник.

Столтенберг: Украјински сукоб открио огромне пропусте у борбеној готовости НАТО-а

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo З.Ко)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА