Најновије

КРЕМЉ ПОРУЧУЈЕ КИЈЕВУ: Немате магичну пилулу — уништићемо све ловце Ф-16 у Украјини

Испоруке америчких ловаца Ф-16 Кијеву не могу значајно да утичу на динамику развоја ситуације на фронту — ти авиони ће бити уништени и ту нема чаробне пилуле, поручио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Ако се ти авиони појаве, њихов број ће се постепено смањивати, биће оборени, уништени. Свакако, те испоруке неће успети значајно да утичу на динамику развоја догађаја на фронту“, одговорио је Песков на питање новинара да ли Кремљ очекује да ће испоруке ловаца Украјини утицати на однос снага.

Како је рекао, за уништавање Ф-16 већ су понуђене награде.

„Ту нема никакве чаробне пилуле, нема лека. Оружане снаге кијевског режима неће имати никакав лек и треба да буду свесне тога“, рекао је портпарол Кремља.

У среду је агенција Блумберг, позивајући се на сопствене изворе, јавила да је прва партија америчких ловаца Ф-16 стигла у Украјину.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров раније је навео да САД и њихови НАТО сателити стварају ризик од директног оружаног сукоба са Русијом, што може довести до катастрофалних последица. Русија ће чињеницу да Кијев поседује ловце Ф-16 способне да носе нуклеарно оружје посматрати као претњу од стране Запада у нуклеарној области.

Цвијетин Миливојевић: Свима су вам уста пуна јадарита, а за Космет нико и не пита

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА