Најновије

Минск: Ратна психоза јача – Запад би да увуче Србију и БиХ у НАТО, украјински пројекат неуспешан

Вашингтон и Брисел, који безобзирно крше правне и моралне норме, тренутно су спремни да искористе све постојеће ресурсе у циљу доминације на источном правцу. Очигледни су покушаји Запада да увуче у НАТО Србију, Босну и Херцеговину, као и земље постсовјетског простора, изјавио је државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович.

Државни секретар је истакао да НАТО посматра ступање Финске и Шведске у ту организацију као једну од фаза војно-политичког освајања Европе и „попуњавања карике која недостаје“ у циљу формирања комплетног источног крила.

Према његовим речима, ситуација на западним границама Белорусије остаје немирна, наставља се милитаризација Пољске и балтичких земаља.
„Запад, који није сигуран у успешну реализацију ‘украјинског пројекта', види Пољску као кључни 'бастион' на источном крилу, оценио је државни секретар у интервјуу издању „СБ. Белорусија севодња“.

Волфович је подвукао да се свет методично претвара у полигон глобалне конфронтације, а након повлачења Сједињених Америчких Држава и њихових савезника из главних споразума о контроли наоружања, о спровођењу верификационих активности, ниво узајамног неповерења значајно је повећан.

„Протекли јубиларни самит НАТО у Вашингтону поново је демонстрирао агресивну срж Алијансе. Ратна психоза свуда се појачава, претње санкцијама се и даље упућују државама које не играју 'онако како свирају' Сједињене Државе и њихови сателити“, нагласио је државни секретар.

Руско нуклеарно оружје у Белорусији — благовремена одлука
Коментаришући нуклеарну агенду, Волфович је нагласио да она добија на све већој актуалности услед очигледног и значајног раста конфликтног потенцијала.

„У току је убрзана модернизација америчког тактичког нуклеарног оружја, које се складишти у европским земљама“, рекао је званичник.
Он је нагласио да је познато да је150 нуклеарних авионских бомби распоређено у авионским базама у Белгији, Немачкој, Италији, Холандији и Турској, а њихова укупна снага еквивалентна је снази 2 хиљаде нуклеарних бомби, бачених на Хирошиму и Нагасаки.

Волфович је закључио да је апсолутно исправна и благовремена била одлука Минска о распоређивању на белоруској територији руског тактичког нуклеарног наоружања као најважнијег елемента система стратешког обуздавања.

ПОБУНА! Украјински официри отказали послушност!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА