Најновије

ПАКЛЕНА НОЋ У НАЈАВИ: Хезболах брутално ракетира положаје израелске војске

Хезболах наставља са жестоким нападима на Израел...

Након дводневне паузе, Хезболах је лансирао ракете на положаје Израелских одбрамбених снага (ИДФ) у близини јужне границе Либана, рекао је извор за РИА Новости.

Говорећи о убиству високо позиционираног команданта Хезболаха Фуада Шукра и лидера политичког крила Хамаса Исмаила Ханијеа, вођа либанског покрета Хасан Насралах је у четвртак најавио је поновне нападе на израелске војне положаје од петка ујутро, у оквиру "фронта подршке Гази" дуж либанско-израелске границе који је покрет отворио након почетка војне операције Тел Авива у палестинској енклави.

Према либанском министарству спољних послова, око 100.000 људи било је приморано да напусти свој дом у јужном Либану због израелског гранатирања.

Израелска страна је известила да се око 80.000 становника северног Израела нашло у сличној ситуацији.

Сукоб на Блиском истоку прети да се прошири након убиства Ханијеа у среду, као и убиства високог команданта Хезболаха Фуада Шукра у нападу који је Израел спровео у уторак на предграђе Бејрута, као одговор за смртоносни напад на Голанску висораван за који је окривио либанску организацију.

Начелник штаба иранских оружаних снага генерал-мајор Мохамед Хосеин Бакери изјавио је данас да ће Израел зажалити због убиства лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, наводећи да се метод одмазде разматра.

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена верује ће напад Ирана и савезника бити јачи од оног у априлу, наводе медији на хебрејском позивајући се на високе америчке званичнике.

Прочитајте ОВДЕ како је Вучић променио идеју референдума о литијуму

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА