Најновије

Русија ослободила новинара Евана Гершковича и бившег америчког маринца Пола Вилана

Претходно је "Фокс њуз" пренео да извештач "Волстрит џорнала" Еван Гершкович, који је у Русији проглашен кривим за шпијунажу и осуђен на 16 година затвора, могао би да се врати у САД у оквиру размене затвореника.

Русија је ослободила новинара Евана Гершковича и бившег америчког маринца Пола Вилана у склопу размене затвореника, тврди "Блумберг", позивајући се на изворе.

"Русија ослобађа ЕванаГершковича и Пола Вилана у склопу велике размене затвореника са САД. Мушкарци се крећу ка локацији ван територије Русије", наводи "Блумберг".

Међутим, није прецизирано кога ће тачно Русија добити у оквиру ове размене.

Претходно је "Фокс њуз" пренео да би извештач "Волстрит џорнала" Еван Гершкович, који је у Русији проглашен кривим за шпијунажу и осуђен на 16 година затвора, могао да се врати у САД у оквиру размене затвореника.

Водитељ вести те телевизије рекао је да је информација дошла из "Волстрит џорнала".

Он није дао никакве додатне детаље, али је рекао да телевизијски канал ради на томе да сазна више о потенцијалној размени.

Подсетимо, Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије ухапсила је крајем марта у Јекатинбургу новинара "Волстрит џорнала", иначе америчког држављана Евана Гершковича, због шпијунаже у корист владе Сједињених Америчких Држава.

Гершкович се на основу руског Кривичног законика терети за шпијунажу након што је "поступајући по упутствима САД прикупио информације које представљају државну тајну о активностима једног од предузећа руског војно-индустријског комплекса".

Он је, како су пренели руски медији, прикупљао податке о једном предузећу руског војно-индустријског комплекса.

"Заустављена је противзаконита акција дописника америчког листа 'Волстрит џорнал' из Москве Евана Гершковича, рођеног 1991. године, који је акредитован за присуство конференцијама руског Министарства спољних послова. Сумња се да је учествовао у шпијунажи у интересу америчке владе", саопштио је тада ФСБ.

Минск: Ратна психоза јача – Запад би да увуче Србију и БиХ у НАТО, украјински пројекат неуспешан

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА