Најновије

ДАЧИЋ НАЈАВИО КРИВИЧНЕ И ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ: Сазван хитан састанак у згради Председништва

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је након завршетка протеста на Теразијама дошло до тешког нарушавања јавног реда и мира и кршења закона.

“Министарство унутрашњих послова Републике Србије саопштава да је након завршетка протеста на Теразијама дошло до тешког нарушавања јавног реда и мира и кршења закона. Сам скуп на Теразијама је протекао мирно и полиција процењује да је било између 24 и 27 хиљада људи, али су након скупа организатори поступили супротно свему ономе што су написали у пријави јавног скупа, нарушавајући јавни ред и мир и блокирајући међународни саобраћај, угрожавајући тиме безбедност грађана. Између осталог, по рецепту обојених револуција, блокирајући и железничку станицу Прокоп, најлепшу у овом делу света и понос свих грађана Србије, коју је ова власт направила“, навео је Дачић.

Како је додао, организатори и коловође упозорени су од стране полиције и пре и у току самог протеста да то што раде није у складу са законом.

Против свих починилаца кривичних дела и прекршаја биће поднете кривичне и прекршајне пријаве, изјавио је Дачић.

Састанак у згради Председништва

Председник Србије, Александар Вучић, стигао је у зграду Председништва на Андрићевом венцу после 23 часа, на састанак поводом протеста против ископавања литијума и блокаде железничких станица.

Вучић ће у наредним сатима донети одлуку о томе како ће бити решена ова ситуација, преноси Фонет.

Погледајте ОВДЕ снимке побијених украјинских специјалаца у Курској области

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА