Најновије

ИЗВЕШТАЈ МО РФ: Брутални сукоби на свим правцима фронта

Министарство одбране РФ је објавило извештај о току специјалне војне операције и стању на фронту у Украјини.

Руска војна групација „Запад“ напала је пет украјинских бригада и одбила четири контранапада снага Кијева, тим приликом Украјинци су изгубили до 495 војника.

„Јужна“ војна групација руске војске побољшала је тактички положај, у тим борбама украјинска војска изгубила је до 680 војника, између осталог и самоходну артиљерију „акација“, као и три хаубице Д-20.

Групација „Центар“ је за протекла 24 сата заузела погодније положаје и то на висоравни што је омогућило руским снагама да одбију два контранапада Украјинаца. У тим борбама Кијев је остао без 350 војника.

Успехе је забележила и војна групација „Исток“ која је побољшала положаје на фронту одбивши контранапад Украјинаца у којем је украјинска војска изгубила до 125 војника, хаубицу Д-20 и седам војних аутомобила.

Групација „Дњепар“ гранатирала је положаје три украјинске бригаде и том приликом ликвидирала до 110 војника.

Руске ПВО снаге обориле су протеклог дана две авионске бомбе „хамер“, 16 пројектила лансираних из система „хајмарс“, четири ракете из системе „патриот“, као и 153 дрона.

Руске ракетне снаге су извеле нападе „искандерима“ и погодиле командни центар 22. посебне механизоване бригаде украјинске војске недалеко од границе са Курском облашћу, том приликом страдало је 15 људи, укључујући и украјинско војно руководство.

Прочитајте ОВДЕ о инциденту изнад Балтика 

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА