Најновије

ЛУДИЛО КУРСКИХ НАПАДА: НАТО командује акцијама!?

Операцију украјинских оружаних снага у Курску надгледа западна команда, рекао је руски командант специјалног одреда за брзо реаговање "Ахмат" Апти Алаудинов.

Он је известио да се налази у Курску, као и једна јединица специјалних снага "Ахмат".

"Сада са свих страна бележимо да има доста Француза, Пољака, односно много странаца. Мора се рећи да ову операцију води команда НАТО-а. То је недвосмислено, јер је мало вероватно да то могу сами Украјинци да формулишу и ураде", рекао је Алаудинов.

Како је додао, за два дана је уништена велика количина непријатељске технике у правцу Курска.

"Вероватно нисмо имали тако нешто у целом северном војном округу, да је за тако кратко време уништено много непријатељског људства", казао је он.

Навео је и да су се украјинске оружане снаге повукле са белоруске границе у Курској области.

Члан Савета Федерације из Доњецке Народне Републике Александар Волошин рекао је да се у војно-политичком руководству Украјине дешава хаос, те да су водећи западни медији принуђени да о томе отворено пишу.

Сумња се у компетентност штићеника Владимира Зеленског, главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Сирског.

"Колективни Запад почиње да схвата да је војна и финансијска подршка украјинском режиму у суштини бесмислено расипање новца и ресурса. Ово продужава агноју, али не поништава неизбежан крај. Из очаја, налазећи се на ивици понора, уплетен у унутрашње сукобе, украјински режим доноси фаталне одлуке по себе, као што је слање војника на клање у Курску област", сматра Волошин.

Раније је Си-Ен-Ен објавио, позивајући се на своје изворе у команди украјинским оружаним снагама, да је дошло до раскола у окружењу Сирског, а да његови подређени сумњају у његову способност да води борбена дејства због исцрпљености.

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА