Најновије

БРИТАНСКИ МИ-6 ТВРДИ: Седам руских бригада се шаље у Курску област

Руска команда пребацује додатне снаге јачине седам бригада у Курску област ради неутралисања украјинских снага. Ову информацију Кијеву су пренели Британци, који јасно стоје иза операције Оружаних снага Украјине у руском региону.

Према неким подацима који су се појавили из украјинских извора, Генералштаб Оружаних снага Украјине је у операцију инвазије на Курску област укључио укупно четири бригаде. Ово узима у обзир резерве које још нису уведене у борбу. Неке од њих се налазе у Сумској области, друге се тек формирају и биће спремне за око пет недеља, узимајући у обзир време за координацију.

Према Британцима, Русија у Курску област пребацује снаге јачине седам бригада, са задатком да не само протерају украјинске оружане снаге са територије Курске области, већ и да доврше „санитарну зону“ у Сумској области. Истовремено, Руси не повлаче резерве са главних праваца. Кијев ће моћи да постави сличне снаге, али ће бити потпуно лишен резерви.

“MI-6 је пренео нове обавештајне податке кабинету председника и Генералштабу о пребацивању 7 бригада руске војске у Курску област, које би требале да избаце јединице Оружаних снага Украјине из Руске Федерације и створе коридор у Сумској области. За Кремљ је суштински важно да узврати удар на овом правцу и осујети планове за дестабилизацију ситуације у Руској Федерацији“, пише украјински ТГ-канал «Резидент».

Раније је објављено да је Сирски одобрио ову операцију на предлог Зеленског, али се она представља као иницијатива главнокомандујућег Оружаних снага Украјине. У случају неуспеха, Зеленски и Ермак неће имати ништа с тим.

Извор: Тв Фронт 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА