Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ЗАПАД СВЕСТАН ШТА РАДИ ЗЕЛЕНСКИ? Због овог маневра ће Украјина платити најстрашнију цену

Многи на Западу су веровали у наводно добре намере украјинског председника Володимира Зеленског, али његова терористичка суштина је разоткривена, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

- Зеленски је, по наређењу Запада, остатке државног апарата Украјине претворио у терористичко језгро. Дуго и безуспешно је скривао своје право лице, многи на Западу су веровали у његове наводно добре намере. Али ево, боја се испрала и терористичка суштина је разоткривена - написала је Захарова на Телеграму.
Она је нагласила да су напади Украјине на стамбене зграде и цивиле који спавају у становима – неизбрисива одлика тероризма.

- Идеологија неонацизма коју следи кијевски режим створила је међународно терористичко гнездо у Кијеву - закључила је Захарова.

Упућен апел УН

У међувремену, комесар за људска права у Русији Татјана Москаљкова саопштила је да се обратила високом комесару УН за људска права са захтевом да осуди украјински тероризам у вези са нападом на Курску област.

- Услед варварског напада украјинских Оружаних снага на Курску област, на удару се нашло на хиљаде цивила. Упутила сам апел високом комесару УН за људска права са захтевом да осуди украјински тероризам и предузме мере како би се спречило грубо масовно кршење људских права - навела је Москаљкова.

Подсећамо, украјинске снаге су ноћас гранатирале Курску област Русије. Како је саопштило Министарство одбране Русије, системи ПВО оборили су 14 украјинских дронова и четири тактичке ракете „точка-У“. Делови једне оборене ракете пали су на стамбену зграду у Курску. Том приликом је повређено 13 цивила, од којих је двоје у тешком стању. Погинулих нема, рекао је в.д. гувернера региона Алексеј Сминов.

Како је прецизирало Министарство за ванредне ситуације Русије, 15 људи је спасено, а 30 евакуисано.

Масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У региону је више пута проглашавана ракетна опасност, након чега је уведена ванредна ситуација федералног нивоа. Локално становништво се евакуише у друге регионе Руске Федерације.

Кијев је од почетка борбених дејстава на курском правцу изгубио преко 1.100 војника.

УДАР ИЗ ВАЗДУХА! Руски „алигатори“ и „сухоји“ у ноћном лову у Курској области (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА