Најновије

ДРАМА НА ГРАНИЦИ: Потез Украјине и НАТО неће остати без одговора!

Пронађени делови оборених украјинских дронова у Белорусији показали су да су апарати имали компоненте направљене у земљама НАТО и да је могуће да су они састављани заједно са инжењерима чланица Алијансе, објавила је државна телевизија „Белорусија 1“.

„Стручњаци су пронашли и идентификовали украјинске дронове који су нарушили ваздушни простор Белорусије. Откривене су електронске компоненте држава чланица НАТО“, наводи се у прилогу.

Конкретно, пронађена је "активна вишефреквентна антена америчке производње, белгијски навигациони систем".

Председник Белорусије Александар Лукашенко је раније данас изјавио да ситуација на граници са Украјином није мирна и да намерава да се позабави тим проблемом на лицу места.

Како је рекао, изнад територије Белорусије јуче су били оборени украјински ударни дронови, а један део и изнад територије Русије.
Лукашенко је то назвао провокацијом, напоменувши да то неће остати без одговора.

Белорусија размишља о затварању украјинске амбасаде
Дипломатско присуство Украјине у Белорусији биће угрожено ако Кијев настави своју непромишљену политику према Минску, упозорило је у суботу Министарство спољних послова Белорусије.

Саопштење је уследило као одговор на инцидент раније истог дана у којем су украјински авиони нарушили ваздушни простор Белорусије.

Минск је позвао привремену отправницу послова Кијева Олгу Тимуш због кршења његовог ваздушног простора како би изразио свој протест.

Министарство спољних послова упозорило је да би такве акције Украјине могле довести до даље ескалације у региону. Од Кијева је захтевано да предузме „свеобухватне мере како би искључио такве инциденте у будућности“.

ДАЧИЋ НАЈАВИО КРИВИЧНЕ И ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ: Сазван хитан састанак у згради Председништва

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА