Најновије

ИЗРАЕЛ НЕ ОДСТУПА: Хоћемо Газу трајно!

Нове опасне идеје...

Израелски министар за националну безбедност Итамар Бен-Гвир позвао је на трајну окупацију Појаса Газе и оценио да Хамас " "мора бити сломљен, до потпуне предаје", преноси Ал Џазира.

Према његовом мишљењу, пренос све хуманитарне помоћи и горива требало би обуставити док сви таоци које држи Хамас не буду ослобођени, а израелске власти би требало да "подстичу насељавање и заузимање територије Појаса Газе како би их Израел трајно задржао".

Бен-Гвир је раније за израелски Канал 14 рекао да би учешће Израела у преговорима о прекиду ватре у четвртак било "озбиљна грешка". Навео је да је обавестио премијера Бенјамина Нетанјахуа да израелска војска "одлично ради у Гази" и да је зато не би требало повлачити.

"Зашто бисмо сада ишли да водимо дијалог? Хамас је сломљен овим ратом и ми можемо да победимо. Јасно сам рекао да се надам и молим да Нетанјаху не закључи лабав споразум. Ми смо победници", оценио је Бен-Гвир.

 

У међувремену, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) издале су нова упозорења за евакуацију Палестинаца из области Кан Јуниса на југу Појаса Газе и додатно прилагодиле границе хуманитарне зоне коју је одредио Израел, искључујући насеље Ел Џала из те зоне због испаљивања ракета из тог кварта на Израел.

ИДФ је саопштио да намерава да делује против Хамаса у насељу Ел Џала због великог броја напада из тог кварта на Израел и да је због тога останак у тој области постао опасан за палестинске цивиле, преноси "Тајмс оф Израел".

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА