Најновије

Најбољи међу најбољима: „Искандер-М“ масовно уништава украјинску војну инфраструктуру

Ракете оперативно-тактичких комплекса „Искандер-М“ извршиле су серију напада на војну инфраструктуру Оружаних снага Украјине и индустријска предузећа почетком августа, када је уништена и база страних плаћеника. Познато је да је „Искандер-М“ један од најбољих на свету у својој класи, пише лист „Руска газета“.

Системи „Искандер-М“ се активно користе током специјалне војне операције. Интензитет њихових лансирања посебно је повећан у последње време, наводи лист.

„Руска газета“ подсећа да су у почетном периоду коришћене ракете старог комплекса „Искандер“, развијене 1990. година и пуштене у употребу 2006. године. Од 2011. године трупе су почеле да добијају модернизовани „Искандер-М“, који се радикално разликује од оригиналног модела, напоменуо је медиј.

Конкретно, за „Искандер-М“ је развијена специјална муниција, односно нуклеарна бојева глава. Управо он најактивније учествује у текућим вежбама у којима се практикује употреба нестратешког нуклеарног наоружања.

Модернизовани систем може да испаљује и крстареће и балистичке ракете.

Карактеристична и јединствена црта ракета „Искандера-М“ је постојање сложеног система за електронско ратовање и супротстављања противракетним одбрамбеним системима.

У лету, ракета тог система је практично невидљива за радар, а осим тога, носи „мамце“ сличне онима које поседују стратешки системи „Топољ“ и „Јарс“, истиче „Руска газета“.

Како је саопштено раније, масовни напад системима „Искандер-М“ забележен је у граду Бровари у Кијевској области.

Одбрамбено предузеће је нападнуто беспилотним летелицама и пројектилима „Искандера-М“. Други циљеви су такође погођени у Одеској и Николајевској области. Услед прецизног поготка, украјинска војска је изгубила залихе ракета НАТО-а испоручене за Ф-16. У Харковској области „Искандер-М“ је уништио место где су били размештени страни плаћеници, од којих је најмање 80 ликвидирано.

ШОК ЗА УКРАЈИНСКУ АРМИЈУ! Руски инжињери представили нову ракету против ловца Ф16

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА